Kuřecí plátek Balkán

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
1
porce
neuvedeno
autor: FRYJKA

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuřecí maso prsa
    • 5
      ks cibule 4-5 menší
    • balkánský sýr
    • sojová omáčka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí plátek (popř. vykostěnou kotletu) zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme sojovkou a opečeme na oleji. Dáme stranou.
2
Do výpeku dáme na tenká kolečka nakrájenou cibulku, zakapeme sojovkou, necháme asi minutku dělat. Vyjmeme, výpek zalejeme trochou vody a zahustíme solamylem rozmíchamým ve lžičce červeného vína.
3
Na talíř položíme plátek masa, poklademe restovanou cibulkou, posypeme nastrouhaným balkánem a přelijeme šťávou.
4
Jako příloha se hodí americké brambory.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Jana Závacká
    Jana Závacká |

    4. 4. 2007 16:02

    Dakujem.

  • Kateřina Dvořáková
    Kateřina Dvořáková |

    4. 4. 2007 07:58

    Balkán je balkánský sýr (prodává se balený v sekci mléčných výrobků, nebo krájený u pultu) - je to ten sýr, který se dává do šopáku... :c)

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    4. 4. 2007 06:03

    Obchodní název je Balkánský sýr,ale existují i sýry bálkánského typu jako např.Istanbul aj.:o)

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    3. 4. 2007 21:46

    Pod slovem "Balkán" si představím naprosto přesný druh sýra. Je to česká napodobenina bílého bulharskéhob sýra "Syrene". Jde o přírodní sýr (tvarohovitý vzhled, prodává se naložený do solného roztoku), má 45% tuku v sušině, min. 42% sušiny, proteinů 14 - 16%. Vyrábí např. Laktos.

  • Jana Závacká
    Jana Závacká |

    3. 4. 2007 18:47

    Prosím, mohli by ste upresnit, co je to syr Balkán? To je jeho obchodný názov, alebo tak, ako pouzívate termín "sojovka" je to nieco, co vsetci vedia, ale nikto nevie presne o co sa jedná?