Kuřecí maso s paprikou a černými olivami

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: pippiva

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí čtvrtky stehenni
    • 4
      ks paprika cervena a zluta
    • 150
      g černé olivy cca
    • petrželka svazek
    • tymián 2-3 snitky
    • rozmarýn 2-3 snitky
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z masa odstraníme kůžii. Z tymiánu otrháme lístečky, jehličky rozmarýnu a petrželku nakrájíme na drobno. Pokud nemáme koření čerstvé, použijeme sušené. Maso dáme do pekáčku, osolíme, přidáme koření, pokapeme olivovým olejem (vše pěkně "vetřeme" do masa). Papriky očistíme od semínek, rozřežeme na proužky a přidáme k masu. Taktéž přidáme okapané olivy. Vše promícháme, zalijeme trochou vody a přikryjeme alobalem. Pečeme v předehřáté troubě na 180-200°C zhruba 1 hodinu. V průběhu pečení kousky masa obrátíme. Po hodině zkontrolujeme, pokud je v pekáčku příliš mnoho šťávy, necháme péct dalších 10-15 minut odkryto, ale snažíme se, aby maso bylo pod paprikami (aby neoschlo). Podáváme s pečivem nebo s rýží.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ma
    Ma |

    9. 3. 2013 20:50

    Fakt je to moc dobrý, lehký a originální jídlo. Už jsem nevěděla, jak kuře udělat - jíme ho skoro pořád. Zajímavá obměna...

  • polmari
    polmari |

    3. 11. 2011 08:01

    Pekla jsem i s kůží a bylo to absolutně mňamózní :-)

  • pippiva
    pippiva |

    9. 4. 2011 17:25

    Ja zas kuzi moc neholduji :-$ , takze je to takove pul pecene pul varene, ale jak ona ta paprika pusti stavicku, to maso v tom prevracim a je krasne krehoucke :-D Ale kazdemu, co jeho jest :-P

  • recepty73
    recepty73 |

    9. 4. 2011 17:18

    ...jednoduché a výborné, ale musí to být i s křupavou kůžičkou ;-) , jinak by u nás na ,,lodi,, vypukla vzpoura ;-) :-D , ...takže mám postup trochu jiný, ale chuťově také :-P :-D