Autor:

Kuřecí maso s hlívou ústřičnou

50 minut PT0H50M
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
celé kuře (1-1,2 kg)
1 ks
Hlíva ústřičná
kdo nemusí moc houby, stačí 2 balení
3 balení
Oregáno
na celé kuře může být větší lžička
1 lžička
Pepř mletý
+ špetka na dochucení
1 špetka
Sůl
na dochucení
1 špetka
Masox
nebo 1 kostka
1 lžička
Olivový olej 2 lžíce
Mouka 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Kuře si rozporcujeme a uvaříme v osolené vodě tak do třičtvrtě měkka, vývar můžem použít třeba na polívku.

Hlívu si nakrájíme na větší kousky. Na pávnvi si rozpálíme olej ( můžeme použít i máslo, ale to se rychle připaluje ), pak orestujeme hlívu, ke které po chvilce přidáme obrané a na nakrájené kuřecí maso. Chvíli restujeme, opepříme, přidáme oregáno a masox (já používám sypký masox, jinak použijeme 1 kostku). Podlijeme vodou a dusíme do změknutí hub. Pak zasypeme hladkou moukou, ale ne moc ať to není přehuštěné. Povaříme a dochutíme solí. Podáváme buď s rýží, bramborami či s pečivem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Strapačky s kysaným zelím a uzeným Tradiční slovenská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Kuřecí maso s hlívou ústřičnou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web