Kuřecí maso s hlívou ústřičnou

Hodnocení:

Moje:

50 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře (1-1,2 kg)
    • 3
      balení hlíva ústřičná kdo nemusí moc houby, stačí 2 balení
    • 1
      lžička oregáno na celé kuře může být větší lžička
    • 1
      špetka pepř mletý + špetka na dochucení
    • 1
      špetka sůl na dochucení
    • 1
      lžička masox nebo 1 kostka
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžička mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře si rozporcujeme a uvaříme v osolené vodě tak do třičtvrtě měkka, vývar můžem použít třeba na polívku.
2
Hlívu si nakrájíme na větší kousky. Na pávnvi si rozpálíme olej ( můžeme použít i máslo, ale to se rychle připaluje ), pak orestujeme hlívu, ke které po chvilce přidáme obrané a na nakrájené kuřecí maso. Chvíli restujeme, opepříme, přidáme oregáno a masox (já používám sypký masox, jinak použijeme 1 kostku). Podlijeme vodou a dusíme do změknutí hub. Pak zasypeme hladkou moukou, ale ne moc ať to není přehuštěné. Povaříme a dochutíme solí. Podáváme buď s rýží, bramborami či s pečivem.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.