Kuřecí maso s bešamelem

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek vepřové maso Nebo kuřecí
    • 4
      ks rohlík
    • 4
      plátek eidam sýr
    • sýr niva
    • 150
      g anglická slanina
    • 3
      ks vejce
    • 2
      dl mléko
    • smetana Nebo mléko
    • 150
      g hladká mouka 100-150
    • 1
      ks cibule
    • majoránka
    • grilovací koření
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rohlíky nakrájíme na kostičky, přidáme mléko, vejce, mouku, orestovanou cibuli s orestovanou slaninou a majoránku. Zpracujeme v těsto a uděláme kuličky (knedlíčky) Podle potřeby můžeme přidat mouku, aby se těsto nelepilo. Vaříme v osolené vodě.
2
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a na každý plátek dáme plátek sýra a přehneme na půl. Maso propíchneme párátky, aby nevytekl sýr. Z obou stran posypeme grilovacím kořením a pečeme na olivovém oleji. Knedlíky poléváme rozehřátou nivou smíchanou se smetanou nebo mlékem.
3
Je to výborné a hodně syté. Každý si na tom pochutná.
Zařazení: Maso Vepřové Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Monika
    Monika |

    22. 10. 2007 19:52

    Mohu doporučit, jídlo je opravdu syté. Kdo nemá rád oslizlé knedlíky, může vařit v igelitových sáčcích-ovázané. Také mohu doporučit pro křehčí maso plátky potřít sojovkou a nechat i třeba jen na hodinku v ledničce:o) Výborné

  • Lucie Liscová
    Lucie Liscová |

    16. 10. 2007 13:18

    Kdo nemusí knedlíky, je to výborné i s rýží. Přeji dobrou chuť.