Autor:

Kuřecí maso na nádivce a bramborách

Střední
Porce: 4
Řízky
Kuřecí maso
stehenní řízek - s kůží
4 ks
Sůl 1 špetka
Česnek 2 stroužek
Na nádivku
Drůbeží játra 150 g
Žemle
starší ale vláčné
3 ks
Rostlinný olej 3 lžíce
Cibule 1 ks
Mléko
1-1.5
1,5 dl
Vejce 2 ks
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Česnek 4 stroužek
Majoránka 1 lžička
Ingredience
Brambory 750 g
Tvrdý sýr
na posypání
80 g

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vnitřnosti, Drůbeží

Kuřecí maso mírně naklepeme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem a odložíme.

Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na malé kousky nakrájená játra, chvíli restujeme, odstavíme, necháme prochladnout. Žemle nakrájíme na menší kostičky, přidáme mléko s rozkvedlanými žloutky, osmažená játra, sůl, pepř, prolisovaný česnek, majoránku a z bílků ušlehaný sníh. Vše zlehka promícháme, dochutíme, mléko použijeme podle potřeby.

Na dno namočeného římského hrnce dáme na větší kostky nakrájené brambory, osolíme a promícháme. Na ně rozložíme nádivku a na ni porce kuřecího masa, které posypeme strouhaným sýrem. Hrnec vložíme do studené trouby, pečeme zhruba 90 minut, ke konci odklopíme a dopečeme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Tradiční tlačenka Tradiční tlačenka krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Kuřecí maso na nádivce a bramborách

Komentáře

  1. pavlina kolařova   27.08.2007 | 12:20 | reagovat |

    udelala jsem to chutnalo mi to jale lib kdyz jsem přidala na taliř trochu zakysane smetany pak to nemelo chybu.

  2. Petra Š.   25.01.2007 | 21:01 | reagovat |

    Samé dobrůtky,takže tento recept určitě vyzkouším a na 100% to bude vynikající.Kuře a nádivku máme rádi.Pak dám vědět.

  3. Hana Rožníčková   15.01.2007 | 9:48 | reagovat |

    Tak to si dám do oblíbených a někdy vyzkouším.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web