Kuřecí maso na nádivce a bramborách

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Řízky
    • 4
      ks kuřecí maso stehenní řízek - s kůží
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      stroužek česnek
  • Na nádivku
    • 150
      g drůbeží játra
    • 3
      ks žemle starší ale vláčné
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks cibule
    • 1,5
      dl mléko 1-1.5
    • 2
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      lžička majoránka
    • 750
      g brambory
    • 80
      g tvrdý sýr na posypání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí maso mírně naklepeme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem a odložíme.
2
Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na malé kousky nakrájená játra, chvíli restujeme, odstavíme, necháme prochladnout. Žemle nakrájíme na menší kostičky, přidáme mléko s rozkvedlanými žloutky, osmažená játra, sůl, pepř, prolisovaný česnek, majoránku a z bílků ušlehaný sníh. Vše zlehka promícháme, dochutíme, mléko použijeme podle potřeby.
3
Na dno namočeného římského hrnce dáme na větší kostky nakrájené brambory, osolíme a promícháme. Na ně rozložíme nádivku a na ni porce kuřecího masa, které posypeme strouhaným sýrem. Hrnec vložíme do studené trouby, pečeme zhruba 90 minut, ke konci odklopíme a dopečeme.

Komentáře k receptu

  • pavlina kolařova
    pavlina kolařova |

    27. 8. 2007 12:20

    udelala jsem to chutnalo mi to jale lib kdyz jsem přidala na taliř trochu zakysane smetany pak to nemelo chybu.

  • Petra Š.
    Petra Š. |

    25. 1. 2007 21:01

    Samé dobrůtky,takže tento recept určitě vyzkouším a na 100% to bude vynikající.Kuře a nádivku máme rádi.Pak dám vědět.

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    15. 1. 2007 09:48

    Tak to si dám do oblíbených a někdy vyzkouším.