Autor:

Kuřecí maso na kari II.

Snadné
Porce: 1
Ingredience
Kuřecí maso
řízek
 
Cibule 1 ks
Olivový olej  
Sůl 1 špetka
Worcestrová omáčka 1 lžíce
Sojová omáčka 2 lžíce
Kari 1 lžička
Zavářka
nejlépe hladká mouka s vodou
 
Smetana 1 kelímek

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Na oleji dozlatova osmahneme cibulku, na cibulce podusíme na kousíčky nakrájené kuřecí řízky, posolíme a necháme podusit. Nakapeme několik kapek worchestru a sójovky a posypeme lžičkou kari. Nějakou chvíli zase necháme maso, aby získalo tu správnou chuť a poté zalieme zavářkou a šlehačkou. Poté už jen pořádně promícháme a můžeme podávat na stůl.

Doporučuji těstoviny, mohou se podávat zvlášť, nebo zamíchat rovnou do omáčky, je také možno, těstoviny v omáčce zapéct.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Anglický masový páj Mleté maso - nekonečno možností Články z

Komentáře k receptu: Kuřecí maso na kari II.

Komentáře

  1. Myš   16.04.2007 | 17:29 | reagovat |

    A co to nezahustit vubec ? Dat jen tu smetanu ? ( davam nizkotucnou...) To vite, je jaro, clovek vic kouka po kaloriich... Nebude to pak moc řídké ?

  2. Blanka Plašilová   13.04.2007 | 21:02 | reagovat |

    hmm, taky vyzkoušíme :-) Vypadá to skvěle

  3. Zdenka Slovackova   11.04.2007 | 15:44 | reagovat |

    Tohle jídlo taky dělávám, ještě přidávám na kostičky nakrájenou sterilovanou okurku a nechám provařit. Je to mňam!

  4. Hana Rožníčková   10.04.2007 | 10:05 | reagovat |

    Poradím vám, aby jste nemuseli dávat na hustotu mouku. Dejte do půllitrového hrnku - 1 hrnek smetany a 1 hrnek kyšky ( kefír apod. ), nechte při pokojové teplotě 24 - 36 hodin stát, zhoustne to a dá se to použít na různá jídla, kam přijde smetana. Vydrží v lednici i týden - dávám do sklenice s víčkem. Dělala jsem s tím krůtí ragú a bylo to božské.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web