Kuřecí kuskus s meruňkami

Hodnocení:

Moje:

20 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks kuřecí trupy
    • 1
      ks mrkev
    • 4
      hrst kuskus
    • 1
      balení sušené meruňky
    • sůl
    • pepř mletý
    • skořice - mletá
    • mletý kmín
    • muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z kuřecích skeletů a mrkve u vaříme silný vývar, poté maso obereme a mrkev nakrájíme.
2
Meruňky omyjeme vlažnou vodou a nakrájíme na menší kousky. Lehce osmahneme na másle v malém hrnci a zalijeme několika naběračkami horkého vývaru a přidáme všechno obrané maso a mrkev. Odstavíme s vařiče.
3
Nasypeme několik hrstí kuskusu podle potřeby. Nesmíme zapomenout, že po nasáknutí vodou kuskus rapidně zvětší svůj objem (to říkám jen pro kuchařky, které s kuskusem nemají zkušenosti :-)). Přidáme půl lžičky skořice, dvě špetky pepře a kmínu a špetku nastrouhanéhho muškátového oříšku. Osolíme podle potřeby a necháme asi 5 minut stát, ať se kuskus nacucá vývarem. Podle potřeby přidáme vývar. Kuskus by měl být měkký ale ne mazlavý a neměl by ve vývaru plavat.
4
Recept je to rychlý a samotná příprava zabere asi 10 minut. Pokud nepočítáte tu hodinu, co se vám bude vařit vývar :-)
5
Dobrou chuť.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • frisanekelinka
    frisanekelinka |

    9. 6. 2012 11:19

    To zní hodně zajímavě, určitě to vyzkouším :-\