Autor:

Kuřecí Kung-Pao za 5 minut

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 2
Ingredience
Kuřecí maso
prsa
500 g
Nakládané kapie 1 sklenice
Pórek 1 ks
Sojová omáčka 2 lžíce
Arašídy 1 hrst
Sůl  
Pepř mletý  
Solamyl (bramborový škrob)  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zakápneme sojovou omáčkou a necháme uležet.
Mezitím pórek nakrájíme na tenká kolečka a na olivovém oleji osmahneme do sklovita. Poté přidáme maso obalené v solamylu. Restujeme, dokud maso nezíská zlatavou kůrku. Poté přidáme kapii, arašídy a podlijeme takovým množstvím vody, abychom získali lehký sos.
Krátce povaříme a podáváme.
Příloha: kari rýže

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Tomatové velouté Sváteční pohoštění Články z

Komentáře k receptu: Kuřecí Kung-Pao za 5 minut

Komentáře

  1. Anonym   19.12.2006 | 22:39 | reagovat | závadný

    Nechci se vnucovat, ale myslím, že nejdříve by se mělo osmahnout maso, a teprve potom přidávat zelenina, a pokud je zelininy více druhů, pak zásadně v pořadí závislém na tom, jak dlouho je třeba příslušnou zeleninu tepelně opracovávat. Kouzlo zeleniny v jídlech na čínský způsob tkví v tom, že by měla být udělaná malinko míň než do měkka.

  2. Beata Klačanská   13.12.2006 | 14:20 | reagovat | závadný

    ide o čínu uvarenú "naopak", pretože Číňan zásadne najprv spracuje mäso - čo najrýchlejšie, a potom pridáva zeleninu a pod., súhlasím s názorom Kamila a Jany ohľadne ďalších ingrediencií, orechy stačí pridať ku koncu - pekne zmäknú, pokiaľ možno používať zeleninu čerstvú, musí byť po dohotovení jedla chrmkavá, viem o čom "hovorím, žila som v Číne pár rokov, Beata

  3. Kamil Krybus   13.12.2006 | 13:18 | reagovat | závadný

    Ano, trochu osmahnout i nahrubo nasekané arašídy, zalít horkým kuřecím vývarem a ne vodou, dochutit Wej-su a je to čína jak vyšitá. Super!

  4. Jana Tomčíková   13.12.2006 | 9:33 | reagovat | závadný

    Neměly by se ty arašídy lehce osmahnout?

    1. Kuris   20.02.2011 | 11:58 | reagovat | závadný

      Rozhodně měly, no já to dělám tak, že nejdřív osmahnu arašídy, vyhrábnu je opatrně z pánve na talířek, pak osmahnu maso, přidám zeleninu a na závěr, když už je to skoro hotové, přidám zase zpět osmahnuté arašídy. A je to delikatesa i s loupanými mandlemi osmahnutými dohněda. Je to fakt znát, že tam ty arašídy nebo mandle patří.
      Moje zkušenost z posledního vaření je ta, že jich může být i víc. :-P

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web