Kuřecí kuličky v rajčatovo-bazalkové omáčce

Hodnocení:

Moje:

60 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks vejce
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce strouhanka
    • 1
      lžíce oregáno
    • 2
      lžíce bazalka
    • 1
      lžíce drcený kmín
    • 1
      lžíce dijonská hořčice
    • 1
      lžíce mletá paprika
    • cayenský pepř
    • 1
      lžička olivový olej
    • sůl
    • 500
      g mleté maso
    • 1
      balení rajčata oloupaná
    • hnědý cukr
    • 150
      g sýr
  • Omáčka:
    • 2
      šálek nakládaná loupaná rajčata nebo domácí kečup
    • 5
      ks bazalka nakrájené
    • 1
      lžička oregáno
    • 1
      lžíce hnědý cukr
    • 120
      g sýr nebo plátky (120-150 g)
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu jsem si předehřála na 200 stupňů a plech vyložila pečícím papírem, který jsem zlehka otřela olivovým olejem.
2
V misce jsem si smíchala všechny suroviny na kuličky a nechala odležet v lednici alespoň 2-3 hodiny, ale není to nezbytné. Ze směsi jsem tvarovala menší kuličky a ukládala je na plech. Pekla jsem 15 minut.
3
Když se kuličky pekly, připravila jsem si omáčku. Na větší pánev jsem si vylila rajčata, rozštouchala je štouchadlem na brambory, přidala 1 lžíci cukru a vařila jsem je na mírném ohni, dokud se nerozvařily. Pak jsem přidala oregano, bazalkové listy a trochu soli.
4
Když byly kuličky upečené, přidala jsem je do omáčky a vařečkou je promíchávala v omáčce cca 5 minut. Nakonec jsem přidala sýr. Až se rozpustí, je hotovo.
5
Podáváme s oblíbenými těstovinami.
Zařazení: Maso Mleté

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.