Kuřecí kousky obalené sýrovou strouhankou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
3
porce
neuvedeno
autor: Zdravy mlsoun

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 680
      g kuřecí maso měkké - nejlépe stehenní řízky
    • 1
      lžíce pažitka
    • 1
      lžíce petrželka
    • mouka
    • 1
      ks rozšlehané vejce
    • 125
      ml mléko
    • olej
    • sůl
    • strouhanka 1 a 1/2 hrnku, čerstvá
    • parmazán 1/3 hrnku (25 g)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na talíři zkombinujeme sýr, strouhanku a bylinky. Na druhém talíři smícháme rozšlehané vejce s mlékem a solí. Obalíme lehce v mouce, pak vejcích, nakonec ve strouhance a obal přitiskneme, aby byla strouhanková vrstva nejsilnější.
2
Můžeme dát do ledničky do druhého dne a pak těsně před nějakou párty osmažit. Připravujeme-li to pro rodnu, tak jako příloha může být kuskus s nasekanou roketou a osmaženými piniovými oříšky - nezvyklá kombinace, ale dobrá.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Helena
    Helena |

    4. 3. 2006 09:49

    Tak tohle vylepseni urcite brzy zkusim.Taky se snazim tuky kde se da.Navic plech je velky,tak jde udelat vetsi mnozstvi najednou.Diky za napad.

  • Jana
    Jana |

    3. 3. 2006 01:51

    Dobre je tez misto vejce a mouky potrit rizky majolkou a obalit ve strouhance.Jsou krehke a maji zase trosku jinou chut.Jsou stavnate.Dam na plech pecici papir nebo alobal(ten se musi trosku potrit tukem) a dam do predehrate trouby na 200 stupnu asi tak na 3/4 hodiny,nebo az jsou rizky mekke.Nesmazim vubec nic na panvi v oleji.I karbanatky jsou velice chutne,a ne nasakle tukem,delane timto zpusobem.Staci je trochu "pocakat olejem".