Kuřecí kapsy plněné cibulí a sýrem

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Marináda
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 3
      dl bílé víno
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý
  • Maso
    • 1
      kg kuřecí maso řízek
    • 2
      cibule Velké
    • ementál
    • 30
      g anglická slanina
    • sýr dle libosti - niva, eidam

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí řízky nakrájíme na plátky, můžeme silnější a do nich vyříznout kapsu, nebo větší slabší plátky, které poté přehneme a zpevníme párátky. Maso zlehka osolíme a do vytvořené kapsy vložíme sýr, nakrájený na menší části a na proužky nebo kostičky nakrájenou cibuli. Kapsu poté obalíme kousky cibule zabalíme do anglické slaniny a zapárátkujeme. Maso necháme přes noc odležet ve vytvořené manirádě.
2
Maso pečeme do zlatova a potíráme ho manirádou s cibulkou. Do trouby můžeme také přidat další na půlku rozkrojenou cibuli a péci ji do měkka, krásně chutná a je vhodná jako dodatek k příloze. Jako přílohu můžeme zvolit bramborovou kaši či irské nebo americké brambory.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    23. 4. 2008 12:40

    No,může to být vynikající,ale taky si moc neumím přectavit,jak budu maso obalovat do cibule a ještě do anglické,to už bych spíš zkusila trojobal.

  • Nadik
    Nadik |

    19. 4. 2008 16:40

    Dnes jsem zkoušela, výborné!

  • Anonym
    Anonym |

    17. 4. 2008 16:52

    Irské brambory jsou šťouchané brambory s osmaženou cibulkou a slaninou.

  • Mirka P.
    Mirka P. |

    17. 4. 2008 15:23

    Nejsem si jistá, ale myslím, že to jsou pečené brambory plněné po upečení nějakou nádivkou - třeba sýrovou. Ale možná kecám...

  • Kateřina Dvořáková
    Kateřina Dvořáková |

    17. 4. 2008 14:57

    co jsou irské brambory??

  • Nadik
    Nadik |

    17. 4. 2008 09:07

    Andra: Co se týče toho obalování - já bych cibuli naskládala na kapsu a toto pak zabalila do slaniny a zapárátkovala...

  • Andra
    Andra |

    16. 4. 2008 12:10

    Nie je mi celkom jasne ako "kapsu" obalime cibulou..

  • Anonym
    Anonym |

    16. 4. 2008 11:42

    Vypadá to dobře, při nejbližší příležitosti vyzkouším... Jen dotaz - co jsou to irské brambory?

  • Mirka P.
    Mirka P. |

    13. 4. 2008 21:11

    Tohle nemůže být špatné...;-)