Kuřecí játra se smetanou

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 350
      g kuřecí játra
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • olivový olej
    • pálivá paprika
    • pepř mletý
    • sůl
    • 1
      kelímek smetana 33%

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jemně nakrájený česnek a cibuli necháme zpěnit na oliv. oleji. Přidáme očištěná a na nudličky nakrájená játra, prudce osmahneme, okořeníme špetkou pálivé papriky a pepřem. Stáhneme plamen a necháme 3-4 minuty restovat.
2
Poté zalejeme játra smetanou, necháme provařit do zhoustnutí, osolíme a podáváme...
3
Příloha: Hranolky, rýže nebo jen pečivo se zeleninou.
Zařazení: Maso Vnitřnosti
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Pavel Jaroš
    Pavel Jaroš |

    7. 12. 2015 14:24

    Z receptu jsem odstranil mouku, která tam byla nesmyslná.

  • Andrea
    Andrea |

    24. 8. 2014 08:20

    Od kdy se dělá játrová omáčka z drobů?Vždycky jen z jater!Žádné krky,žaludky a srdce!To máte špatně definovanou ingredienci.

  • Ajaxx1
    Ajaxx1 |

    23. 8. 2014 11:36

    já játra nejím, ale rodina se olizovala až za ušima. Málem mi nezůstalo ani pro ně na večeři :-)

  • Daisy_1030
    Daisy_1030 |

    19. 1. 2014 11:25

    Mňamka, doporučuji tento recept.

  • Terka
    Terka |

    5. 1. 2014 18:55

    Moc dobré, velice nám to chutnalo. Měla jsem pár žampionů a skvěle se do směsi hodí :-)

  • Kuthánci-Jílové
    Kuthánci-Jílové |

    26. 7. 2013 12:33

    Super mňamka :-) , hlavně rychlá.Mouka ani není potřeba,bohatě stačila na zahuštění jen smetana.Všem doporučuji určitě vyzkoušet.

  • Richard
    Richard |

    14. 2. 2013 12:47

    úplně suprvý , měl jsem to s chlebem a zapil pivem chlapská sváča.

  • Petra
    Petra |

    5. 2. 2012 21:47

    Nedávejte mouku je to pak moc kalorický stačí ta smetana je to výborný neni potřeba to být husté :-)

  • Jany
    Jany |

    16. 4. 2011 12:36

    a ja to snedl a prezil ,,moje manzelka vubec nezna tyhle exoticke veci diky nechalo se to jist

  • Pavel Jaroš
    Pavel Jaroš |

    27. 8. 2009 15:19

    Paní Aleno, souhlasím i 12% stačí.

  • Jana Kamlerová
    Jana Kamlerová |

    29. 5. 2009 14:03

    Výborné. Máme kuřecí játra rádi a tohle byla vítaná a vynikající variace... Díky.

  • Alena Tesařová
    Alena Tesařová |

    3. 7. 2008 11:27

    Vařila jsem včera, trochu pozměnila postup - orestovaná játra zapráším moukou, osmahnu a zaleju smetanou 12% - ta bohatě stačí. Jinak vše podle receptu, byla to játrová změna a velmi dobrá. P.S. Mouku v jídle povařím vždy alespoň 10 min na mírném ohni za občasného zamíchání.

  • Věra z DC
    Věra z DC |

    1. 7. 2008 13:14

    Jano souhlasím s Vámi, já povařím omáčky i polévky tak dlouho, až se jakoby objeví tuk na povrchu, nevím jak to popsat lépe.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    30. 6. 2008 23:07

    No,moc se mi ten recept líbí,játra jsou celkem levná záležitost,ale nevím,minutu povařit mouku?Není to málo?Z nepovařené mouky mne pálí žáha a mouka na povaření potřebuje více času,ne?