Autor:

Kuřecí guláš II.

Střední
Ingredience
Kuřecí maso 400 g
Klobása 120 g
Cibule
Žampiony 100 g
Pórek 100 g
Paprika - sladká 1 lžička
Kečup - jemný 50 g
Sůl  
Pepř mletý  
Grilovací koření  
Česnek  
Vývar 1 dl
Solamyl (bramborový škrob)  lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Maso nakrájíme na nudličky a okořeníme solí, pepřem a grilovacím kořením a restujeme rozpáleném oleji asi na 2 minuty a pak přidáme nakrájenou zeleninu, klobásu a ještě asi 2 minuty promícháváme.

Poté zaprášíme mletou paprikou, přidáme kečup, prolisovaný česnek, zalijeme vývarem a krátce podusíme. Rozmícháme solamyl s vodou a guláš dle potřeby zahusíme.

Příloha rýže nebo hranolky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Mřížkový škvarkový koláč s marmeládou Švarky, pastinák, uzené a brambory. Tipy na 4 skvělé recepty Články z

Komentáře k receptu: Kuřecí guláš II.

Komentáře

  1. Hospodyňka   26.07.2006 | 12:59 | reagovat | závadný

    Paní Jano, jedna věc je zbytečné solení, tuky, cukry, ale druhá věc je aby jídlo mělo chuť a neplnilo jen úlohu neškodného, netučného, neslaného-nemastného plnidla. Vývar nebo bujón z kostky dodá výbornou chuť výpekům, omáčkám a tak podobně. Já jsem dříve taky dávala jen vodu a divila jsem se, proč musím dochucovat. Člověk se učí pořád, třeba taky časem přijdete na chuť chutné stravě.

  2. Jana   26.07.2006 | 9:36 | reagovat | závadný

    Pokud vždycky přihodíte nějaký chemický preparát z kostky,mají zřejmě jídla stejnou chuť.Já místo vývaru přidávám vodu.Snažím se také omezovat tuk,přehnané solení a cukr.

  3. Marta Hajkova   24.07.2006 | 15:51 | reagovat | závadný

    zadnej vyvar nemusis delat, zkratka prihodis nejakej bujon od magi nebo knoru a je hotovo delam to tak temer s kazdym masem i polevkou

  4. kamva   08.05.2006 | 20:22 | reagovat | závadný

    Vývar můžete udělát z kostky. Prodávají se bujony a je na nich návod.

  5. Anonym   26.07.2005 | 9:52 | reagovat | závadný

    Omlouvám se, ale taky nejsem profík - solamil rozmícháme s vodou - ale s jakým množstvím? Děkuji

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web