Kuřecí bábovka dle Ládi Hrušky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      ks kuřecí prsa
    • 10
      plátek slanina
    • petržel
    • pažitka
    • 6
      ks vejce
    • 1
      balení salám
    • pórek
    • paprika
    • sýr strouhaný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Láďa Hruška použil na tento recept formu na bábovku. Na její stěny a dno
2
pečlivě vyskládáme plátečky slaniny. Poté vezmeme očištěná kuřecí prsa, které jsme rozkrojili na plátky, mírně naklepali a samozřejmě osolili a opepřili.
3
Takto připravená prsa rozložíme do formy a poklademe na ně zbylou slaninu, pokrájený salám, pórek, cibulku a papriku.
4
Toto celé nakonec posypeme strouhaným tvrdým sýrem a na toto ještě rozklepneme tři vejce. Můžeme posypat i dle chuti pažitkou. Na rozkleplá syrová vejce dáme znovu salám‚ anglickou slaninu, cibulku, pórek
5
a papriku a jako poslední vrstvu použijeme opět kuřecí prsa. Vše zalijeme zbylými vejci, ve kterých jsme rozkvedlali pažitku a zbytek strouhaného sýra.
6
Vše je již připraveno k pečení. Tuto kuřecí bábovku dáme zapéct do trouby na dvě hodinky, a to na 200 až 220°C. dvě hodiny při 220 °C. Po první půl hodině bábovku zakryjte alobalem.
7
Když je hotovo, celé to vyklopíme z formy a můžem konzumovat jak za tepla, tak za studena :)
8
Dobrou chuť!
Zařazení: Pokrmy Chuťovky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.