Autor:

Kuře „Vzpomínka na Afriku“

Střední
Ingredience
Kuřecí maso
celé kuře
1 ks
Cibule 2 ks
Slunečnicový olej  
Pálivá paprika  
Pepř mletý  
Voda 1 l
Rajský protlak 100 ml
Arašídové máslo  
Okra
mletá
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Kuře zbavíme kostí a nakrájíme na menší kousky i s kůží. Kousky kuřete osmažíme na oleji do zlatova, přidáme jemně nakrájenou cibuli a opět smažíme asi 10 minut. Přidáme rajskou šťávu nebo protlak, pálivou papriku a zalejeme litrem vody. Přikryté dusíme zhruba půl hodiny na menší teplotu za občasného promíchání. Arašídové máslo (nebo rozemlete slané arašídy v robotu) metličkou rozšleháme v menším množství vody, přidáme mletou okru a tím zahustíme jídlo. Necháme ještě pár minut provařit a podáváme s vařenou rýží.
Recept pochází z pobřeží Západní Afriky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Crumble s jablky, mrkví a morkovou drobenkou Recepty z masa a kostí Články z

Komentáře k receptu: Kuře „Vzpomínka na Afriku“

Komentáře

  1. Sarah   19.01.2008 | 20:56 | reagovat | závadný

    Halloo AiranThank for you for help with lunch.I had a house full of teenagers and this time, there wasn't nothing left.Otherwise, please have a patience with people. A lot of them have holes in education and knowledge about the worldThe challanges in Eastern Europe took around the year 1990, so they are learning how to accept world. It isn't long time ago. Most of these people never travel, never spoken any foreign language.It is up the new generation open doors and windowI hope you have more good suggestion for lunch ordinnerGood luck and God Bless you and your family

  2. Zuzana Bugárová   27.03.2006 | 11:05 | reagovat | závadný

    Mily Anonym, dakujem za radu, nemala som vcera tolko casu studovaz vsetky diskusne prispevky, tak som len napisala co som potrebovala vediet, ale dakujem uz som to napravila a vsetko som si precitala , a musim uznat, zasa nieco nove, clovek sa uci cely zivot, nikdy som o tom nepocula a ani netusim, ci sa to da u nas zohnat. Dakujem este raz :-)

  3. Anonym   26.03.2006 | 18:41 | reagovat | závadný

    Zuzanko, podivejte se do diskuze:-))

  4. Zuzana Bugárová   26.03.2006 | 13:29 | reagovat | závadný

    Prosim prepacte, velmi ma zaujali komentare, chcem Vas poprosit pani Airan o vysvetlenie co je to okra. Dakujem u nas som nic take nepocula, alebo sa to u nas inak vola, dakujem

  5. Airan Novakova   13.02.2006 | 13:47 | reagovat | závadný

    Mila Heleno, dekuji za vyzkouseni receptu. Ja osobne okru miluji, ale pro meho syna ji treba vynechavam. To, ze okra je jako zensen na zaludek tvrdila i moje babicka':-))

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web