Kuře v marinádě II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 1
      l jogurt
    • 2
      lžička kari
    • 1
      lžička chilli
    • 1
      lžička sůl
    • 4
      lžíce olej
    • 2
      lžíce kokosová moučka
    • 1
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      lžička zázvor 1-2
    • 1
      lžička pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Připravíme si s předstihem marinádu a pastu. Marináda se dělá ze 1/4 litru jogurtu, 2 lžiček karí, 1 lžičky chilli, 4 lžic oleje a soli.
2
Na pastu použijeme 2 lžíce kokosové moučky, 1 protlačenou cibuli, 4 stroužky česneku, 1-2 lžičky mletého zázvoru, 1/4 lžičky pepře.
3
Marinádu s pastou spojíme, naneseme na kuře a necháme 24 hodin v lednici odležet. Pak pečeme asi 30-40 minut.
4
Jako příloha jsou vhodné indické placičky puri. Ty se dělají ze 2 hrnků polohrubé mouky, 1/4 hrnku vody, potřebujeme i olej. Těsto zpracujeme, rukou z něj uštipujeme kousky, tvarujeme placičky a smažíme zprudka na oleji. Zapíjíme jogurtem.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.