Kuře v bílé jíše

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: Fanfan

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí maso prsa
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 100
      g mandle - loupané
    • olej
    • sůl
    • tymián

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí prsa nakrájíme na cca 1 cm široké plátky, osolíme a posypeme sušeným tymiánem. Na rozpáleném oleji rychle opečeme plátky prsou z obou stran. Do pánve s vyšším okrajem, nebo do rendlíku vyskládáme opečené plátky jeden vedle druhého do vrstev - používám titanový kastrol, takže vrstvu mám většinou jen jednu, ale do menší nádoby se dvě vejdou. Každou vrstvu posypeme plátky mandlí.
2
Zalijeme šlehačkou a vaříme. Pokrm je hotový, když šlehačka zhoustne, ale ještě stále zůstává bílá, neměla by se úplně vypéci. U kastrolů držících teplo je třeba počítat s tím, že ještě nějakou dobu vaří a vypínat dříve. Časový interval nelze udat - prostě to chce vysledovat. Vhodnou přílohou jsou brambory, kaše, hranolky, jak kdo má rád.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.