Autor:

Kuře v bílé jíše

Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
prsa
4 ks
Smetana ke šlehání 250 ml
Mandle - loupané 100 g
Olej  
Sůl  
Tymián  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Kuřecí prsa nakrájíme na cca 1 cm široké plátky, osolíme a posypeme sušeným tymiánem. Na rozpáleném oleji rychle opečeme plátky prsou z obou stran. Do pánve s vyšším okrajem, nebo do rendlíku vyskládáme opečené plátky jeden vedle druhého do vrstev - používám titanový kastrol, takže vrstvu mám většinou jen jednu, ale do menší nádoby se dvě vejdou. Každou vrstvu posypeme plátky mandlí.

Zalijeme šlehačkou a vaříme. Pokrm je hotový, když šlehačka zhoustne, ale ještě stále zůstává bílá, neměla by se úplně vypéci. U kastrolů držících teplo je třeba počítat s tím, že ještě nějakou dobu vaří a vypínat dříve. Časový interval nelze udat - prostě to chce vysledovat. Vhodnou přílohou jsou brambory, kaše, hranolky, jak kdo má rád.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Strapačky s kysaným zelím a uzeným Tradiční slovenská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Kuře v bílé jíše

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web