Autor:

Kuře se 40 stroužky česneku

Střední
Porce: 6
Ingredience
Kuřecí maso
celé kuře
1,6 kg
Celerová nať
(Nejen listy) dá se použít i celer
2 ks
Česnek 40 stroužek
Mrkev
Nakrájená na kolečka
1 ks
Cibulka
Nakrájená na měsíčky nebo na kostičky
1 ks
Tymián  
Petrželová nať  
Provensálské koření  
Sůl  
Pepř mletý  
Koření
Celé
 
Bobkový list
(To co každému vyhovuje)
1 ks
Masox
Trochu
 
Bílé víno 250 ml
Máslo 5 plátek
Bageta
Nakrájená na krajíčky jako příloha nebo bramborová kaše
1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Troubu předehřejeme na 200 °C. Do útrob kuřete vložíme celer pokrájený na kousky, koření a 6 stroužků česneku. Stehna zavážeme k sobě nití, kuře je prsíčkama vzhůru. Celé kuře osolíme, okořeníme a na dno zapékací mísy, která je velikostně podobná kuřeti, dáme dalších 10 stroužků česneku společně s cibulkou a 1-2 plátky másla. Kuře vložíme do mísy a přidáme zbývající zeleninu, stroužky česneku a další 2 plátky másla. Zalijeme vínem.

Pečeme asi 1 hod. a 30 minut nebo dokud není maso měkké. Poté vyndáme kuře a rozporcujeme, zeleninu a vývar použijeme na omáčku, nezapomeneme vyndat česnek! Vývar se zeleninou rozmixujeme a dáme do vyšší pánvičky projít varem na 2 minutky.

Bagetu jemně osmažíme na másle a podáváme jako přílohu. Možnost i bramborové kaše.

Manžel si to velice chválil a nejvíce tu omáčku s bagetkou. Byli jsme oba překvapení, maso je sladší a krásně voní! Bála jsem se recept vyzkoušet, ale francouzská kuchyně je holt ta nejlepší.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Kuře se 40 stroužky česneku

Komentáře

  1. Bybyla   22.09.2012 | 14:08 | reagovat |

    Jo jo, známe :-) Výborný recept!!! Také jsme se poprvé lekli toho množství česneku, ale je to výborné! Česnek na konci vaření opravdu "nesmrdí" česnekově, ale je hodně jemný.

  2. helena   17.09.2006 | 19:37 | reagovat |

    Toto je klasicky francuzsky recept,mam ho take,ale nezkosela jsem ho,protoze jsem nikdy nemohla dat dohromady vsechny potrebne ingredience.Vlozila jsem sem zjednodsenou formu tohoto receptu z moderni francouzske kucharky,jak pise pani Airan.Toho cesneku se nebojte,jeho chut se dlouhym pecenim zjemni a j to vyborne.Taky se pokusim tuto variantu zkusit,melo by to byt jeste lepsi.

  3. Ivana K.   13.09.2006 | 12:16 | reagovat |

    Recept znám pod názvem Alibaba a 40 loupežníků, ale ještě jsem ho nezkoušela.

  4. Airan   12.09.2006 | 19:19 | reagovat |

    Podobny recept uz tady je od pani Heleny, dokonce pod skoro stejnym nazvem - " kure pecene na 40strouzku cesneku" Protoze jsem ho vyzkousela, musim napsat, ze je skvostni! Recepty nejsou uplne totozne, trochu se lisi, rada vyzkousim i tuto variantu.

  5. Simča Sládková   12.09.2006 | 10:32 | reagovat |

    To je něco pro nás, česneku není nikdy dost :o)))

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jak zhubnout ve 20, 30, 40 a jak v 50 letech? Tohle vážně funguje! Jak zhubnout ve 20, 30, 40 a jak v 50 letech? Tohle vážně funguje!
Tento týden v Ulici: Budou lítat ostrá slova i facky a dojde ke zranění! Tento týden v Ulici: Budou lítat ostrá slova i facky a dojde ke zranění!
Vyzkoušeno před kamerou: Co pomůže na podrážděnou pokožku hlavy? Vyzkoušeno před kamerou: Co pomůže na podrážděnou pokožku hlavy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web