Autor:

Kuře se 40 stroužky česneku

Střední
Porce: 6
Ingredience
Kuřecí maso
celé kuře
1,6 kg
Celerová nať
(Nejen listy) dá se použít i celer
2 ks
Česnek 40 stroužek
Mrkev
Nakrájená na kolečka
1 ks
Cibulka
Nakrájená na měsíčky nebo na kostičky
1 ks
Tymián  
Petrželová nať  
Provensálské koření  
Sůl  
Pepř mletý  
Koření
Celé
 
Bobkový list
(To co každému vyhovuje)
1 ks
Masox
Trochu
 
Bílé víno 250 ml
Máslo 5 plátek
Bageta
Nakrájená na krajíčky jako příloha nebo bramborová kaše
1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Troubu předehřejeme na 200 °C. Do útrob kuřete vložíme celer pokrájený na kousky, koření a 6 stroužků česneku. Stehna zavážeme k sobě nití, kuře je prsíčkama vzhůru. Celé kuře osolíme, okořeníme a na dno zapékací mísy, která je velikostně podobná kuřeti, dáme dalších 10 stroužků česneku společně s cibulkou a 1-2 plátky másla. Kuře vložíme do mísy a přidáme zbývající zeleninu, stroužky česneku a další 2 plátky másla. Zalijeme vínem.

Pečeme asi 1 hod. a 30 minut nebo dokud není maso měkké. Poté vyndáme kuře a rozporcujeme, zeleninu a vývar použijeme na omáčku, nezapomeneme vyndat česnek! Vývar se zeleninou rozmixujeme a dáme do vyšší pánvičky projít varem na 2 minutky.

Bagetu jemně osmažíme na másle a podáváme jako přílohu. Možnost i bramborové kaše.

Manžel si to velice chválil a nejvíce tu omáčku s bagetkou. Byli jsme oba překvapení, maso je sladší a krásně voní! Bála jsem se recept vyzkoušet, ale francouzská kuchyně je holt ta nejlepší.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Pečené krůtí prso na perlovém kuskusu Září ve vaší kuchyni Články z

Komentáře k receptu: Kuře se 40 stroužky česneku

Komentáře

  1. Bybyla   22.09.2012 | 14:08 | reagovat | závadný

    Jo jo, známe :-) Výborný recept!!! Také jsme se poprvé lekli toho množství česneku, ale je to výborné! Česnek na konci vaření opravdu "nesmrdí" česnekově, ale je hodně jemný.

  2. helena   17.09.2006 | 19:37 | reagovat | závadný

    Toto je klasicky francuzsky recept,mam ho take,ale nezkosela jsem ho,protoze jsem nikdy nemohla dat dohromady vsechny potrebne ingredience.Vlozila jsem sem zjednodsenou formu tohoto receptu z moderni francouzske kucharky,jak pise pani Airan.Toho cesneku se nebojte,jeho chut se dlouhym pecenim zjemni a j to vyborne.Taky se pokusim tuto variantu zkusit,melo by to byt jeste lepsi.

  3. Ivana K.   13.09.2006 | 12:16 | reagovat | závadný

    Recept znám pod názvem Alibaba a 40 loupežníků, ale ještě jsem ho nezkoušela.

  4. Airan   12.09.2006 | 19:19 | reagovat | závadný

    Podobny recept uz tady je od pani Heleny, dokonce pod skoro stejnym nazvem - " kure pecene na 40strouzku cesneku" Protoze jsem ho vyzkousela, musim napsat, ze je skvostni! Recepty nejsou uplne totozne, trochu se lisi, rada vyzkousim i tuto variantu.

  5. Simča Sládková   12.09.2006 | 10:32 | reagovat | závadný

    To je něco pro nás, česneku není nikdy dost :o)))

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web