Kuře se 40 stroužky česneku

Hodnocení:

Moje:

-
6
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,6
      kg kuřecí maso celé kuře
    • 2
      ks celerová nať (Nejen listy) dá se použít i celer
    • 40
      stroužek česnek
    • 1
      ks mrkev Nakrájená na kolečka
    • 1
      ks cibulka Nakrájená na měsíčky nebo na kostičky
    • tymián
    • petrželová nať
    • provensálské koření
    • sůl
    • pepř mletý
    • koření Celé
    • 1
      ks bobkový list (To co každému vyhovuje)
    • masox Trochu
    • 250
      ml bílé víno
    • 5
      plátek máslo
    • 1
      ks bageta Nakrájená na krajíčky jako příloha nebo bramborová kaše

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejeme na 200 °C. Do útrob kuřete vložíme celer pokrájený na kousky, koření a 6 stroužků česneku. Stehna zavážeme k sobě nití, kuře je prsíčkama vzhůru. Celé kuře osolíme, okořeníme a na dno zapékací mísy, která je velikostně podobná kuřeti, dáme dalších 10 stroužků česneku společně s cibulkou a 1-2 plátky másla. Kuře vložíme do mísy a přidáme zbývající zeleninu, stroužky česneku a další 2 plátky másla. Zalijeme vínem.
2
Pečeme asi 1 hod. a 30 minut nebo dokud není maso měkké. Poté vyndáme kuře a rozporcujeme, zeleninu a vývar použijeme na omáčku, nezapomeneme vyndat česnek! Vývar se zeleninou rozmixujeme a dáme do vyšší pánvičky projít varem na 2 minutky.
3
Bagetu jemně osmažíme na másle a podáváme jako přílohu. Možnost i bramborové kaše.
4
Manžel si to velice chválil a nejvíce tu omáčku s bagetkou. Byli jsme oba překvapení, maso je sladší a krásně voní! Bála jsem se recept vyzkoušet, ale francouzská kuchyně je holt ta nejlepší.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Bybyla
    Bybyla |

    22. 9. 2012 14:08

    Jo jo, známe :-) Výborný recept!!! Také jsme se poprvé lekli toho množství česneku, ale je to výborné! Česnek na konci vaření opravdu "nesmrdí" česnekově, ale je hodně jemný.

  • helena
    helena |

    17. 9. 2006 19:37

    Toto je klasicky francuzsky recept,mam ho take,ale nezkosela jsem ho,protoze jsem nikdy nemohla dat dohromady vsechny potrebne ingredience.Vlozila jsem sem zjednodsenou formu tohoto receptu z moderni francouzske kucharky,jak pise pani Airan.Toho cesneku se nebojte,jeho chut se dlouhym pecenim zjemni a j to vyborne.Taky se pokusim tuto variantu zkusit,melo by to byt jeste lepsi.

  • Ivana K.
    Ivana K. |

    13. 9. 2006 12:16

    Recept znám pod názvem Alibaba a 40 loupežníků, ale ještě jsem ho nezkoušela.

  • Airan
    Airan |

    12. 9. 2006 19:19

    Podobny recept uz tady je od pani Heleny, dokonce pod skoro stejnym nazvem - " kure pecene na 40strouzku cesneku" Protoze jsem ho vyzkousela, musim napsat, ze je skvostni! Recepty nejsou uplne totozne, trochu se lisi, rada vyzkousim i tuto variantu.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    12. 9. 2006 10:32

    To je něco pro nás, česneku není nikdy dost :o)))

  • p.l.
    p.l. |

    12. 9. 2006 10:02

    4o stroužků česneku!Tak to je síla.