Kuře s nádivkou naruby

Hodnocení:

Moje:

60 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 8
      ks rohlík
    • 3
      ks vejce
    • 3
      dl mléko
    • 100
      g máslo
    • 200
      g anglická slanina
    • petrželka
    • olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře rozčtvrtíme, osolíme, vložíme do pekáče s trochou oleje, podlijeme trochou vody a klasicky pečeme. Než se kuře upeče, připravíme nádivku. Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, osolíme. Vymačkáme přebytečné mléko, přidáme žloutky, pažitku nebo petrželku najemno nasekanou a na drobné kousíčky nakrájenou anglickou slaninu.
2
Z bílků našleháme pěnu a zlehka vmícháme do nádivky. Nádivka může být trochu řidší, ale ne moc. Když je kuře měkké s křupavou kůžičkou, zalijeme ho v pekáči připravenou "nádivkou" a dáme zapéct, dokud "nádivka" nezhnědne a neudělá kůrčičku. Před porcováním je dobré nechat malinko zchladnout. Teplé přímo z trouby se porce rozpadají.
3
Podáváme s kyselou okurkou nebo dobrou sterilovanou zeleninou.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    11. 2. 2009 10:47

    Taky dávám nádivku péci zvlášť vedle masa, ať už je to králík nebo kuře, krůta, má takovou dobrou kůčičku navrchu. Když ji udělám více, nacpu ji i dovnitř - kuře,králík,krůta. Do nádivky dávám mandle a když nemám, což je skoro vždycky dávám nasekané vlašské ořechy. Jsou snad ještě lepší než mandle, krásně křupají.

  • Jana Podolská
    Jana Podolská |

    10. 2. 2009 11:33

    To by nebylo ono, já tak dělám i králíka /to pak je nádivka čeneková/ a nikdy nikomu lovení kostí nedělalo problémy. Ono to od kostí líp pouští šťávu i do tý nádivky.

  • Ostružina Lesní
    Ostružina Lesní |

    8. 2. 2009 18:16

    To musí být moc dobré. Raději bych ale kuře před upečením vykostila, abych nemusela ty kosti lovit z té nádivky. :c)