Autor:

Kuře s nádivkou naruby

60 minut PT0H60M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
celé kuře
4 ks
Rohlík 8 ks
Vejce 3 ks
Mléko 3 dl
Máslo 100 g
Anglická slanina 200 g
Petrželka  
Olej  
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Kuře rozčtvrtíme, osolíme, vložíme do pekáče s trochou oleje, podlijeme trochou vody a klasicky pečeme. Než se kuře upeče, připravíme nádivku. Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, osolíme. Vymačkáme přebytečné mléko, přidáme žloutky, pažitku nebo petrželku najemno nasekanou a na drobné kousíčky nakrájenou anglickou slaninu.

Z bílků našleháme pěnu a zlehka vmícháme do nádivky. Nádivka může být trochu řidší, ale ne moc. Když je kuře měkké s křupavou kůžičkou, zalijeme ho v pekáči připravenou „nádivkou“ a dáme zapéct, dokud „nádivka“ nezhnědne a neudělá kůrčičku. Před porcováním je dobré nechat malinko zchladnout. Teplé přímo z trouby se porce rozpadají.
Podáváme s kyselou okurkou nebo dobrou sterilovanou zeleninou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Základní těsto na palačinky Palačinky opravdu pro každého. Vyzkoušejte úžasné recepty! Články z

Komentáře k receptu: Kuře s nádivkou naruby

Komentáře

  1. Miroslava Severová   11.02.2009 | 10:47 | reagovat | závadný

    Taky dávám nádivku péci zvlášť vedle masa, ať už je to králík nebo kuře, krůta, má takovou dobrou kůčičku navrchu. Když ji udělám více, nacpu ji i dovnitř - kuře,králík,krůta. Do nádivky dávám mandle a když nemám, což je skoro vždycky dávám nasekané vlašské ořechy. Jsou snad ještě lepší než mandle, krásně křupají.

  2. Jana Podolská   10.02.2009 | 11:33 | reagovat | závadný

    To by nebylo ono, já tak dělám i králíka /to pak je nádivka čeneková/ a nikdy nikomu lovení kostí nedělalo problémy. Ono to od kostí líp pouští šťávu i do tý nádivky.

  3. Ostružina Lesní   08.02.2009 | 18:16 | reagovat | závadný

    To musí být moc dobré. Raději bych ale kuře před upečením vykostila, abych nemusela ty kosti lovit z té nádivky. :c)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web