Autor:

Kuře s nádivkou naruby

60 minut PT0H60M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
celé kuře
4 ks
Rohlík 8 ks
Vejce 3 ks
Mléko 3 dl
Máslo 100 g
Anglická slanina 200 g
Petrželka  
Olej  
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Kuře rozčtvrtíme, osolíme, vložíme do pekáče s trochou oleje, podlijeme trochou vody a klasicky pečeme. Než se kuře upeče, připravíme nádivku. Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, osolíme. Vymačkáme přebytečné mléko, přidáme žloutky, pažitku nebo petrželku najemno nasekanou a na drobné kousíčky nakrájenou anglickou slaninu.

Z bílků našleháme pěnu a zlehka vmícháme do nádivky. Nádivka může být trochu řidší, ale ne moc. Když je kuře měkké s křupavou kůžičkou, zalijeme ho v pekáči připravenou „nádivkou“ a dáme zapéct, dokud „nádivka“ nezhnědne a neudělá kůrčičku. Před porcováním je dobré nechat malinko zchladnout. Teplé přímo z trouby se porce rozpadají.
Podáváme s kyselou okurkou nebo dobrou sterilovanou zeleninou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Hovězí hamburger Domácí hamburger krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Kuře s nádivkou naruby

Komentáře

  1. Miroslava Severová   11.02.2009 | 10:47 | reagovat |

    Taky dávám nádivku péci zvlášť vedle masa, ať už je to králík nebo kuře, krůta, má takovou dobrou kůčičku navrchu. Když ji udělám více, nacpu ji i dovnitř - kuře,králík,krůta. Do nádivky dávám mandle a když nemám, což je skoro vždycky dávám nasekané vlašské ořechy. Jsou snad ještě lepší než mandle, krásně křupají.

  2. Jana Podolská   10.02.2009 | 11:33 | reagovat |

    To by nebylo ono, já tak dělám i králíka /to pak je nádivka čeneková/ a nikdy nikomu lovení kostí nedělalo problémy. Ono to od kostí líp pouští šťávu i do tý nádivky.

  3. Ostružina Lesní   08.02.2009 | 18:16 | reagovat |

    To musí být moc dobré. Raději bych ale kuře před upečením vykostila, abych nemusela ty kosti lovit z té nádivky. :c)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web