Kuře s mandlemi - čína

Hodnocení:

Moje:

-
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g kuřecí maso prsa
    • 1
      hrst mandle
    • 1
      hrst hrášek
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek nasekaný
    • 1
      lžička škrobová moučka
    • 3
      lžíce sojová omáčka 2-3
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí prsíčka nakrájíme na malé kousky, osolíme a kousky obalíme ve škrobové moučce, nakrájíme menší cibuli (já osobně ji do tohohle receptu krájím na "měsíčky", čili rozkrojit na čtvrtiny a potom oddělit jednotlivé vrstvy) a najemno nasekáme česnek.
2
Na pánvi rozpálíme trochu oleje (mělo by ho být opravdu málo, jen tak na omaštění, maso by v něm nemělo "plavat". Ideální je pánev Wok, která nepotřebuje skoro žádný olej, ale vystačíte si s obyčejnou nepřípékací teflonovou pánví). Na pánvi osmahněte kuřecí kousky obalené ve škrobu, až maso zezlátne, ztlumte teplotu a přidejte na pánev mandličky, které chvíli pražte a poté přidejte měsíčky cibule. Přidejte 2-3 polévkové lžíce sojové omáčky, špetku soli, malou lžičku škrobu, hrášek a nasekaný česnek. Vše promíchejte, přiklopte pokličkou a nechte na mírném ohni dusit tak 4 minuty. Nakonec dle chuti dosolte / přidejte sojovou omáčku.
3
Podávejte s jasmínovou rýží (jasmínová rýže se vaří neosolená, aby vynikla její chuť).
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • K. Z.
    K. Z. |

    8. 4. 2007 17:31

    Děkuji za dobrý recept! Místo cibule jsem jen dala papriku a opravdu vynikající. Přítel mi ještě bral půlku mé porce z talíře, jak mu chutnalo. :))

  • Bara Pavlikova
    Bara Pavlikova |

    11. 3. 2006 18:17

    Velice dobre! Dekuji za podrobny recept!

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    24. 1. 2006 11:45

    Mno ,už dlouho jsem neprováděla woking!!