Kuře s hořčicí na šlehačce

Hodnocení:

Moje:

120 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • hořčice plnotučná
    • 4
      ks cibule větší
    • 200
      g anglická slanina
    • šlehačka
    • 80
      g máslo
    • 1,5
      dl voda
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře naprocujeme, osolíme a opepří­me, potřeme silnější vrstvou hořčice, po obou stranách. Vložíme do kastrolu kostmi nahoru, obložíme más­lem nakrájeným na plátky a podlijeme vodou. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a pokryjeme plátky sla­niny.
2
Zalijeme asi do polo­viny šlehačkou a pečeme. Nejdřív 40 minut zakryté, pak obrátíme a odkryté dopé­káme dalších 40 minut, dle potřeby podlejeme vodou.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Věra Kaufová
    Věra Kaufová |

    31. 3. 2007 21:07

    Uděláno k dnešnímu obědu, moc dobré, jen jsem maso před dopečením postrouhala tvrdým sýrema místo anglické slaniny použila pikantní uzený bok.Kalorická bomba, ale výborná.Dík.