Autor:

Kuře po zámecku od mojí babičky

Střední
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
celé kuře (naporcované, osolené)
1 ks
Cibule
1-2 větší nebo pórek
2 ks
Máslo 150 g
Šunka 200 g
Bobkový list 1 ks
Nové koření 3 ks
Pepř celý 2 ks
Žampiony
100-150 nakrájené na čtvrtky
150 g
Kečup - jemný  
Worcestrová omáčka 1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží, Uzeniny

V pekáči si rozpustíme máslo a osmažíme na něm na plátky nakrájenou cibuli, pak přidáme šunku nakrájenou na kostky a koření. Vše promícháme a přidáme do pekáče naporcované kuře. Pak pekáč vložíme do trouby, trochu podléváme a pečeme kuře klasickým způsobem.

Asi v polovině pečení přidáme žampiony nakrájené na čtvrtky. Když je kuře upečené, přidáme na závěr sladký kečup (dávám 3-4 lžíce, ale záleží na vaší chuti) a 1 lžíci worchestru, mírně promícháme a ještě chvíli v troubě prohřejeme. Podáváme s vařeným bramborem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Salát z pečených paprik a fazolí Suroviny pro horké léto Články z

Komentáře k receptu: Kuře po zámecku od mojí babičky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox! 8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox!
Proměna ložnice: z neútulného prostoru perfektní oáza klidu! Proměna ložnice: z neútulného prostoru perfektní oáza klidu!
Pleťový „jojo efekt" a jak mu zabránit Pleťový „jojo efekt" a jak mu zabránit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web