Autor:

Kuře po řecku s cibulí (Stifado)

Střední
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
celé kuře (naporcované)
1 ks
Cibule
malé (pokud nejsou, tak 5-6 velkých)
600 g
Rajčata
3-4 (nebo rajčatový protlak - ne kečup!)
4 ks
Bobkový list  
Ocet
(jestli chcete)
 
Tymián  
Česnek
(2-3)
3 stroužek
Olivový olej  
Sůl  
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Kuře umyjete, rozporcujete. Jestli máte malé cibulky, tak je očistíte tak, aby byly vcelku, a jemně je prosmahněte v oleji (jinak velké cibule ročtvrťte na 4 kusy a jemně prosmahněte, než trochu zkaramelizují), vytáhnetě cibule.

Do kastrolu dejte kuře, osmažte - pak přidejte všechny přísady: nastrouhaná rajčata, bobkový list, tymián, česnek, sůl, pepř, ocet a cukr jestli chcete. Někdy nedávám ani ocet, když rajčata jsou kyselejší. Podlijte trochu vodou a dusíme, než je kuře skoro hotové.

Přidáme cibule a dovaříme, ale aby se cibule nerozvařily. Pokud se náhodou rozvaří, tak máte výbornou omáčku, ke které přidáte špagety atd.

Jídlo by mělo vypadat tak: měkké kuře, trošku hustá omáčka a nerozvařené cibule. Na druhý den je pokrm chutnější.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Brambory s kuřetem Večeře zn. co dům dal Články z

Komentáře k receptu: Kuře po řecku s cibulí (Stifado)

Komentáře

  1. Lenka H.   29.09.2008 | 13:29 | reagovat | závadný

    Také jsem vyzkoušela, ani jsem nedávala česnek, a i tak to bylo moc dobré. Dělala jsem toho hodně a tak jsem to dusila v troubě.

  2. Věra Štroblová   25.09.2008 | 15:01 | reagovat | závadný

    Díky Sibile a I.P. Recept se mi moc líbí :-)

  3. sibila sibilidou   25.09.2008 | 14:38 | reagovat | závadný

    Stifado muzete delat v troube ale aji na sporaku.kdyz delate na sporaku,tak dusite a podlevate ,az je hotove stavy ma byt asi do pulky kurete a pak dodate sibile,mozno jeste trchu pridat vodu aby se cibule nelepili na dno. v troube date vsechy prisady a trochu podlite vodou,jestli chcete muzete kure napred predvarit a pak dolit kurecim vyvarem.... omlouvam se me vysvetlovanii,neziji v cechach jiz 30 let,:))Pani Prrikrylova ma pravdu,dobre je aji z kralika.

  4. Gábina H   25.09.2008 | 12:19 | reagovat | závadný

    Stifado milujeme

  5. Věra Štroblová   25.09.2008 | 7:53 | reagovat | závadný

    Sibila prosí dotaz - to se dusí jak ??? v troubě nebo vaří hrnci na sporáku ??

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web