Kuře po myslivecku

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce celer (Nakrájený)
    • 1
      stroužek česnek
    • 100
      g žampiony
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      špetka rozmarýn
    • 1
      sklenice bílé víno
    • 3
      ks rajčata
    • vývar

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře naporcujeme, osolíme a porce po všech stranách opečeme na oleji. Pak přidáme na kostičky nakrájený celer, necháme zpěnit a když zhnědne, přidáme drobně nakrájenou cibuli, česnek utřený se solí, na másle posušené žampióny, opepříme a posypeme špetkou rozmarýnu. Chvíli ještě opékáme, pak zalijeme vínem, přiklopíme a asi 5 minut dusíme. Potom přidáme oloupaná, jader zbavená a na kostky nakrájená rajčata, podlijeme vývarem a přikryté dusíme na mírném ohni, až je maso měkké.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • petra zejdlikova
    petra zejdlikova |

    3. 10. 2008 18:32

    SUPER !!!!!!!!

  • Iva
    Iva |

    12. 11. 2007 17:07

    Mnam, kuratko uz se peče. Voni to nadherne po celem byte. Bude to 100% namka :)

  • jana kubíčková
    jana kubíčková |

    26. 4. 2007 08:15

    Tento recept doma milujeme.Já si ho akorát trochu upravila na "myslivec alá já" a to tak,že nedusím ale dám dopéct do trouby aby zčervenalo.Vynechávám celer a místo rajčat dám protlak a ke konci plechovku žampionů.Vznikne spousta výborné šťávy a maso je sťavnaté a měkounké.