Autor:

Kuře po korsicku

60 minut PT0H60M
Střední
Ingredience
Kuřecí maso
celé kuře (naporcované - stehna či prsa)
1 ks
Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Šunkový salám
50-100g, (šunka)
100 g
Hladká mouka  
Bílé víno
nebo 1 lžíce vinného octa
1 dl
Pepř mletý  
Sůl  
Mletá paprika
pálivá, není nutná
 
Olej  
Máslo
(není třeba při použití grilu nebo mikrovlnky)
1 plátek

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Na oleji osmažíme na plátky nakrájený česnek, vyjmeme ho a odložíme na později. Do oleje vložíme porce kuřete, které jsme zbavili kůže, osolili a obalili v hladké mouce smíchané s pepřem. Osmažíme ze všech stran do zlatova. Kuře vyjmeme a dáme ho na gril či do mikrovlnky v grilovacích režimu grilovat. Do pekáčku do trouby či do remosky péct na plátku másla a podlité troškou vody.

Do oleje dáme nadrobno nakrájenou cibuli, na malé kostičky nakrájený salám či šunku, opepříme, přidáme trochu pálivé papriky (nemusí být) a osmažíme cibulku do zlatova. Pak vložíme osmažený česnek a zalijeme vínem či vinným octem. Necháme za stálého míchání chvíli povařit, aby omáčka zhoustla.

Poté: a) vložíme do omáčky do té chvíle se grilující kuře
b) přelijeme omáčkou pečící se kuře a dusíme cca 30 minut.
Podáváme s rýží a zapíjíme použitým druhem vína (proto je víno lepší než vinný ocet) - což není samozřejmě nutné, ale chutné.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Pečená kachna po savojsku Recept na víkend: Pečená kachna po savojsku Články z

Komentáře k receptu: Kuře po korsicku

Komentáře

  1. klára   23.04.2013 | 18:28 | reagovat | závadný

    My ten recept známe trochu jinak: bez mouky a salámu, zato s rajčaty a hodně petržele nasekané s česnekem, ale to bílé víno je tam taky důležité.

  2. Martina   24.04.2008 | 7:21 | reagovat | závadný

    koukám, že nezachovali formát receptu, takže pro vysvětlení: jestliže se použije gril či mikrovlnka,není potřeba mít máslo a kuře se do omáčky vkládá na pánev; jestliže se použije trouba či remoska, tak se kuře místo grilování peče na másle a omáčkou se poté přelévá. V obou případech se na omáčce dusí cca 30 minut.

  3. frankovka *   20.04.2008 | 12:57 | reagovat | závadný

    Ahoj Martino, Tvůj recepis mě zlákal a už při přípravě jsem se těšil, jak to dopadne. A dopadlo! Několik rad pro méně zkušené:- s česnekem opatrně - jen do růžova, aby se nespáil a nezhořkl,- nezapomeňte na sůl,- použil jsem veltlínské zelené a byla to dobrá volba, zvláště po výborném jídle dotáhlo chutě k dokonalé spokojenosti:-))Díky, dávám za jedna.:-) Martin

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web