Kuře po domácku

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 17
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: Vlastina

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 1
      sklenice zeleninová směs nebo Kunovjanka
    • 1
      sklenice nakládané houby připadně žampiony
    • 8
      plátek anglická slanina nebo paprikový bok
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička grilovací koření
    • 50
      g máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře naporcujeme. Na pekáč dáme sterilovanou zeleninu a sterilované houby bez nálevu (jsou-li houby nebo zelenina vcelku, tak nahrubo nakrájíme). Na to položíme plátky slaniny, na slaninu osolené, okořeněné kuře a pokapeme máslem. Pečeme v troubě za občasného podlévání vodou nebo vývarem do měkka. Podáváme s rýží nebo brambory.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • recepty 73
    recepty 73 |

    6. 7. 2009 19:07

    Já takto připravuji krkovičku,kuře jsem ještě nezkoušel.Brzy to napravím.Smetanu občas přidávám také a nikdy se mi nezdrcla.Dík za inspiraci!Jiří

  • Šárka Sommerová
    Šárka Sommerová |

    1. 7. 2009 17:36

    Na konci pečení do šťávy zamíchejte tekutou šlehačku a bude super šťáva.Pokud vytáhnete šlehačku z ledničky, tak dávejte do šťávy část a zamíchat a takto postupně zamíchat celou, při rychlém způsobu studená šlehačka by se mohla zdrcnout.

  • Iva Pěnkavová
    Iva Pěnkavová |

    30. 6. 2009 08:20

    jak tu bylo řečeno ,málo práce , rychlé a výsledek vynikající !

  • jana martanovicova
    jana martanovicova |

    15. 1. 2009 06:17

    Už som veľa krát zabudla oznámkovať dobré jedlo,ale toto som si povedala že musím,lebo je perfektné.1*

  • Luba
    Luba |

    20. 3. 2006 22:16

    rychlovka dobrá

  • Lubor s klukama
    Lubor s klukama |

    22. 2. 2006 23:52

    Zase jedeno jídlo, které nám chutná a je nenáročné na přípravu, přidal jsem neště česnek díky

  • Hana Janů
    Hana Janů |

    1. 2. 2006 19:52

    Také jeden z mých oblíbených receptů, všechno se to peče najednou, není s tím moc práce a takovéhole recepty preferuji

  • Stáňa Nová
    Stáňa Nová |

    13. 10. 2005 19:47

    Tohle dělám a místo sterilovaných hub dávám houby z mrazáku, které mám trochu odušené na tuku, také to je s nimi dobré, myslím, že lepší než se sterilovanými