Kuře po čínsku

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
60 minut
6
porce
neuvedeno
autor: Katka sticka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuře větší
    • 2
      hrst sušené houby mohou být i čerstvé, ale sušené jsou lepší
    • 20
      ks mandle oloupané
    • 20
      ks lískové oříšky
    • 2
      lžíce rozinky
    • 4
      ks cibule velké
    • 10
      stroužek česnek větších
    • pálivá paprika
    • muškátový květ
    • kari
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • 2
      lžíce worcestrová omáčka
    • 2
      kostka masox
    • 0,5
      l voda
    • 70
      g máslo
    • 1
      ks pomeranč

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře rozporcujeme na 6 menších porcí a rozložíme na větší pekáč tak, aby se jednotlivé porce nepřekrývaly. Jednotlivé porce osolíme, posypeme kari kořením, pálivou paprikou, muškátovým květem, pokrájenými houbami, utřeným česnekem, na kolečka pokrájenou cibulí, nadrobno nasekanými mandlemi a taktéž na drobno nasekanými lískovými oříšky, celými rozinkami.
2
Pokapeme sojovou omáčkou a worchestrem.
3
Každou porci poklademe kouskem másla a podlijeme 1/2 litrem teplého bujónu (masox rozpuštěný ve vodě).
4
Pečeme asi 50 minut (dokud maso nezměkne a neodděluje se lehce od kosti) v předem vyhřáté troubě při teplotě 180°C.
5
Při pečení maso asi 4x obrátíme a velmi často poléváme z vrchu, aby se nám rozinky nespekly, ale krásně nabobtnaly šťávou.
6
Cca 20 minut před dopečením každou porci kuřete poklademe širším plátkem pomeranče.
7
Za přílohu podáváme nejlépe rýži.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.