Kuře po bulharsku

Hodnocení:

Moje:

60 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks nakládané okurky
    • 1
      ks jablka
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 1
      lžíce křen
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • cukr
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře naporcujeme, porce potřeme česnekem utřeným se solí, opepříme a na oleji opečeme doměkka.
2
Připravíme omáčku: nastrouháme cibuli, česnek, okurku a jablko, směs osolíme, opepříme, podle chuti osladíme, přidáme rajčatový protlak, olej a nakonec podle chuti zamícháme strouhaný křen. Dobře promícháme a před podáváním zahřejeme - nevaříme. Porce masa poléváme šťávou a na každou navršíme kopeček omáčky.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Petr Rybák
    Petr Rybák |

    17. 4. 2004 14:01

    Hozen do vody, bez radne kucharske zkusenosti, nucen zpracovat kure, nasel jsem toto a chopil se panve. Misto krenu jsem pouzil porek, jako prilohu ryzi. Ostre a dobre. Musim pochvalit nejen sebe ale i recept.