Kuře pečené v pikantní směsi

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      dl pivo
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžička grilovací koření
    • 1
      ks paprika zelená nebo červená - velká
    • 1
      ks nakládané okurky nemusí být
    • 2
      ks rajčata oloupaná
    • 1
      lžička hladká mouka na zahuštění
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře rozporcujeme, potřeme česnekem se solí a dáme do pekáčku společně se 2 oloupanými rajčaty. Olej smícháme s pivem, grilovacím kořením, velmi drobně nakrájenou paprikou, okurkou a solí. Promícháme. Touto směsí kuře po celou dobu pečení podléváme. Před dopečením zahustíme omáčku hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody.
2
Podáváme s topinkami, chlebem nebo s rýží.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Denisa Černá
    Denisa Černá |

    27. 8. 2013 09:37

    Bylo to dobré, jen jsem nedala tu kyselou okurku a přidala rajče s paprikou.

  • Gábina H
    Gábina H |

    2. 2. 2009 09:39

    Světlé pivo - viz komentář na str. 3 z 30.1.2005

  • Beata Škanderová
    Beata Škanderová |

    1. 2. 2009 18:13

    Vie mi niekto poradiť to pivo?

  • beba
    beba |

    13. 3. 2008 20:53

    Chcela by som urobiť v sobotu na oslavu len neviem,aké pivo mám použiť. Je lepšie čierne, alebo svetlé?

  • František H
    František H |

    9. 3. 2008 12:19

    vyměnil sem kuře za krůtí stehno a bylo to taky dost dobré.Doma sem zabodoval dík za recept.

  • Lenka walová
    Lenka walová |

    26. 1. 2008 16:46

    Dělala jsem dnes jako sváteční oběd s hranolky, prostě luxus. Chutnalo všem. Vynikající chuť. Musela jsem rozdávat recept. Děkuji.

  • Helena
    Helena |

    2. 7. 2007 17:32

    Vyborne,take davame 1 s hvezdickou

  • Anonym
    Anonym |

    9. 6. 2007 19:16

    dnes k obědu nás velmi uspokojilo, myslím, že i s rýží, kterou jsem k tomu dělala bylo dobré

  • Marika
    Marika |

    8. 6. 2007 14:00

    moc dobré s chlupatám knedlíčkem, dávám 1 s hvězdičkou

  • Zdena  Praksinová
    Zdena Praksinová |

    24. 3. 2007 13:44

    Moc dobré s bramborovými knedlíky nemá chybu!

  • ALENA H.
    ALENA H. |

    14. 9. 2006 16:29

    moc dobré, oblizovala se celá rodina, už jsem si to dala do oblíbených receptů, vřele doporučuji

  • butterflybaby
    butterflybaby |

    25. 8. 2006 16:19

    Naprosto vynikající.Celá rodinka si pochutnala.I od maminy jsem sklidila ovace=)zkuste přidat ještě sušené houby=)

  • nILDA
    nILDA |

    18. 4. 2006 18:54

    tAKÉ NÁM MOC CHUTNALO A TA FEFERONKA JE DOBRÝ NÁPAD

  • radek tucek
    radek tucek |

    18. 4. 2006 13:42

    Výborné, přidal jsem jednu sterilovanou feferonku do směsi. Opravdu pikantní. Posílám za 1.

  • Anonym
    Anonym |

    2. 4. 2006 21:23

    Kuře nemusím, ale tohle nám chutnalo

  • Suz
    Suz |

    11. 3. 2006 20:19

    Právě jsem dojedla.Bohužel jsem dost zklamaná čekala jsem ,že to bude mňamka,když to tu všichni chválíte.Nechutnalo mi, ostatní to snědli s tím,že je to dobré ale ne nějak úžasné.

  • Anonym
    Anonym |

    9. 3. 2006 14:37

    Zahušťovala jsem jíškou z krabičky, dobré

  • Anonym
    Anonym |

    9. 3. 2006 14:37

    Sice všichni chválí, ale já jsem přistupovala k tomuto receptu trochu s nedůvěrou, to pivo mi nějak nesedělo. Musím však říci, že výsledek byl výborný, budu dělat častěji! Souhlasím s ostatními, kteří chválí. Jednička s několika hvězdičkami

  • E.T.
    E.T. |

    9. 3. 2006 08:32

    Výborné, všem doporučuji vyzkoušet.

  • Daniela
    Daniela |

    8. 3. 2006 21:50

    Naprosto vynikající, všem moc chutnalo

  • Pavla
    Pavla |

    6. 3. 2006 11:56

    Děkujeme za recept, všem nám moc chutnalo, kuře jsem nahradila králíkem a nemá to chybu, myslím si, že na tento způsob se dá použít kterékoliv maso.

  • Alice
    Alice |

    4. 3. 2006 12:19

    Pavle s těmi bramborovými knedlíky jsem to ještě nezkoušela, to je dobrý nápad, díky

  • pavel přenosil
    pavel přenosil |

    4. 3. 2006 09:32

    vinikajici!!!! přiloha bramborove knedliky

  • Dahiba
    Dahiba |

    27. 2. 2006 11:30

    Jednoznačně výborné, sice jsem udělala z krůtích řízků, které jsem den předem naložila do oleje smíchaného s česnekem, grilovacím kořením a přidala feferonku a druhý den dala péct už podle postupu, pouze jsem zahustila světlou jíškou. Opravdu kdo máte rádi pikantní jídlo neváhejte a dejte se do vaření. Díky za skvělý recept.

  • Eva
    Eva |

    24. 2. 2006 04:10

    Taky nam chutnalo, sice jsem misto kurete mela jenom v mrazaku jenom kur. kridelka, ale i tak, sice umazane prsty a pulka obliceje, ale hodnotim 1. Diky!

  • Anonym
    Anonym |

    22. 2. 2006 19:13

    Také zahušťuji jíškou koupenou světlou, výborné

  • chemik
    chemik |

    22. 2. 2006 13:23

    Když už zahustit, tak jíškou. Mouka žere chuť. Jinak ňam.

  • Alena H.
    Alena H. |

    20. 2. 2006 08:21

    Včera jsme upekli a bylo to vynikající - recepty p. Vencové nikdy nezklamou a jsou vynikající.

  • Emila
    Emila |

    3. 2. 2006 13:26

    Asi se opakuji, ale chutanlo nám, takže 1*

  • Anonym
    Anonym |

    1. 2. 2006 21:50

    Chutnalo nám a podle rady paní Dáši příště vyzkouším omáčku také rozmixovat

  • Anonym
    Anonym |

    30. 1. 2005 18:47

    Pavlo, když chceš kuře se světlým pivem tak vyzkoušej tenhle recept, je dobrý

  • Dáša
    Dáša |

    29. 1. 2005 11:50

    Dnes jsme měli k obědu,dcera nejí zeleninu,tudíž jsem omáčku nakonec rozmixovala,je to vynikající....

  • Lubor
    Lubor |

    19. 9. 2004 16:06

    Nesouhlasím, že by bylo kuře v pivní omáčce lepší než kuře pečené v pikantní směsi, kuře pečené v pikantní směsi je super

  • Anonym
    Anonym |

    16. 9. 2004 19:52

    Dobré, ale souhlasím s Aťou kuře v pivní omáčce nám také chutnalo lépe

  • Vlastimila Vacková
    Vlastimila Vacková |

    28. 8. 2004 15:41

    Moc nám chutnalo, výborná šťáva, přidala jsem ještě 3 hříbky

  • Lubor
    Lubor |

    18. 8. 2004 22:26

    Přidal jsem také klobásku nadrobno nakrájenou do sosu, bylo lepší než bez ní

  • Lucka
    Lucka |

    15. 6. 2004 14:26

    Skvělé. Vylepšila jsem to přidáním žampionů . A Papriku jsem nakrájela na proužky k rajčatům

  • Stáňa Nová
    Stáňa Nová |

    12. 6. 2004 16:39

    Dělala jsem dnes k obědu a moc nám všem chutnalo

  • Aťa
    Aťa |

    11. 6. 2004 21:26

    Lépe mi chutnalo kuře v pivní omáčce, zkuste

  • Luba
    Luba |

    11. 6. 2004 19:09

    Celá rodina mlaskala, nic nezbylo