Kuře pečené se 40 stroužky česneku

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 3
      ks česnek 40 stroužků ve slupkách - neoloupaných
    • máslo
    • sůl
    • 2
      lžička pepř mletý
    • drůbeží vývar

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře potřeme máslem nebo olejem, posolíme, popepříme zevně i uvnitř, dutinu vyplníme neoloupaným česnekem. Zbylý česnek klademe na pekáč, na něj položíme kuře, podlijeme vývarem a přikryté pečeme do měkka. Pak odkryjeme a necháme propéct kůžičku.
2
Podáváme se špenátem s hráškem dušeném na víně a pečeným bramborem. Pomalu pečený česnek má překvapivě jemnou chuť a ztrácí charakteristický zápach (vůni). V případě, že by zbyl, dá se použít na omáčku ailoe, spíše se ho ale nedostává.
3
Recept pochází z Francie. Já jsem se bála, že neoloupaný česnek nebude vypadat esteticky, opak je ale pravdou.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lucie
    Lucie |

    3. 2. 2011 11:32

    Recept vypadá opravdu lákavě, jdu ho hned zkusit!!!!!!

  • Helena
    Helena |

    10. 6. 2006 17:08

    Jeste jedna poznamka>Palicky cesneku se rozdeli na jednotlive strouzky a tyto se neoloupaji.Pecenim cesnek zmekne a na taliri se pridrzi vidkickou a obsah se lehce vytlaci nozem.Slupka se odklada s kostmi.Preji dobrou chut.

  • Airan
    Airan |

    10. 6. 2006 14:26

    Kuratko udelano timto spusobem je vytecne! Cesnek chutnal jako maslo! Brambory jsem upekla spolu s kuretem a cesnekem, krasne nasali tu chut.Vrele doporucuji:-) Za 1*

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    9. 6. 2006 11:57

    Myslela jsem si to, diky za vysvetleni:-)) Moc rada to pripravim na sobotu. Pani Heleno, ja uz mam pro to svuj nazev "kure Ali Baba a 40 cesnecku" :-))

  • Anonym
    Anonym |

    8. 6. 2006 22:36

    vypadá to výborně

  • Jana Malá
    Jana Malá |

    8. 6. 2006 21:15

    Já peču brambory na sádle s neoloupaným česnekem,stačí pak jen trošku zmáčknout a česnek vyleze ven.A je to fakt bašta!

  • Martina Veselá
    Martina Veselá |

    8. 6. 2006 19:54

    Je to vynikající. Já ještě hlavičky česneku rozkrojím na půlky. Po upečení jde česnek krásně vytlačit ze slupky a je výborný se sosem z pečení třeba na chleba.

  • Airan
    Airan |

    8. 6. 2006 18:34

    I ja si myslim, ze to muze byt moc dobre:-) Jen se chci zeptat Helenky, jak se ten cesnek pak ji? Jde to vubec nabodnout vidlickou? Nebo staci zatlacit a on vyleze ze slupky? Moje otazky asi nezni moc chytre, ale nedokazu si predstavit jak se to dela, nikdy jsem nic takoveho nezkousela. Napada me jedine - jist to rukou:-))

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    8. 6. 2006 16:06

    Ten cesnek hlavne tim ze je ve spodu krasne nasakne stavu a pak je krasne mekky.

  • Helena
    Helena |

    8. 6. 2006 15:40

    To kure polozime,neberte to moc doslova.Je to proto,aby se kuzicka dole neprichytila.

  • Helena
    Helena |

    8. 6. 2006 15:37

    Prominte,neprecetla jsem to po sobe.Cesnek dame na dno a na nej posadime kure,tak to melo byt.podava se s cesnekem vedle.

  • Eva Pikhartová
    Eva Pikhartová |

    8. 6. 2006 15:07

    Nerozumím tomu co je myšleno tím, že zbylý česnek posadíme na pekáč. Já to chápu dát ho normál do pekáče vedle kuřete. Děkuji za vysvětlení.

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    8. 6. 2006 09:45

    Moje babicka vzdy delala kralika na cesneku s neoloupanym cesnekem a chutnalo to i vypadalo to vyborne!