Kuře na zelíčku

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 3
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: Liduska

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      ks kuřecí maso křídla
    • 1
      sklenice kysané zelí
    • slanina
    • žampiony
    • brambory
    • masox
    • sůl
    • grilovací koření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory omyjeme, nakrájíme na kostičky a poklademe na plech, osolíme.
2
Na to dáme vrstu zelí (bez umytí, aby v něm zůstala ta voda), nakrájenou slaninu na kostičky a nakrájené žampiony na plátky.
3
Kuřecí maso posypeme grilovacím kořením, poklademe na zelí, přikryjeme a dáme do trouby.
4
Prvních 25 min. přikryté. Potom odkryjeme, podlijeme vývarem z bujónu a necháme péct, dokud brambory nejsou měkké a maso má křupavou kůžičku!
5
My, jelikož žijeme v Bulharsku, k tomu jíme ještě toustový chleba!
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • LLenkaa
    LLenkaa |

    9. 7. 2012 12:52

    Nebylo to vůbec špatné, ale řekla bych, že až příliš kyselé, a to nám normálně kyselá chuť nevadí. Příště bych zelí propláchla a myslím si, že se tím vůbec nic nezkazí. Jinak rychlé, jednoduché a chutné.

  • Petra Ruddy
    Petra Ruddy |

    7. 4. 2009 20:39

    Vyborne!!!!Chutnalo cele rodine.

  • Petra Ruddy
    Petra Ruddy |

    7. 4. 2009 20:36

    Vyborne,chutnalo to cele rodine.Davam za 1 a pridavam do oblibenych!!!!

  • Zdena Haertlová
    Zdena Haertlová |

    25. 10. 2006 19:11

    Kuře pečené na kys. zelí je velmi dobré. Já dám na pekáč silnou vrstvu kys. zelí , navrch dám naporcované kuře a bůček, osolím a posypu kmínem. Zaliju menším množstvím vody a peču doměkka. Šťáva z masa se vsákne do zelí. Podávám s bramborovým knedlíkem.

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    20. 5. 2006 14:25

    Vypada to bajecne a desne me mrzi, ze to budu muset udelat az budu sama doma, protoze manzel neji houby ani zeli... Rozhodne si to ale jeden den dopreji!

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    19. 5. 2006 15:18

    Ľudmilka, keď žijete v Bulharsku, pridajte niečo dobré bulharské a hlavne zeleninové.