Autor:

Kuře na zelí zase jinak

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
celé kuře
1 ks
Brambory 500 g
Kysané zelí 2 balíček
Klobása
ostrá
1 ks
Anglická slanina 100 g
Sůl 1 špetka
Kmín 1 špetka
Grilovací koření 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží, Uzeniny

Do pekáčku dáme na dno anglickou slaninu, na to syrové brambory nakrájené na kostky - osolíme, okmínujeme. Na brambory dáme kysané zelí i s částí nálevu. Tím nálevem to vlastně podlijeme. Na zelí dáme nakrájenou klobásu a naporcované a okořeněné kuře. Zakryté pečeme cca 1 hod. - dokud nejsou brambory měkké. Pak jen necháme dopéct, aby se vypekla kůže na kuřeti.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 99 x
1-
4.61 99 5 1
Filetujeme kapra krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Kuře na zelí zase jinak

Komentáře

  1. Febe   10.01.2016 | 15:56 | reagovat |

    Pekla jsem přikryté 3/4 hodiny a odkryté 1/4 hodiny, v zelí moc šťávy nebylo, trošku jsem podlila. Brambory byly měkké, i když další čtvrthodinka by neuškodila. Brambor jsem dávala víc, než bylo v receptu. Brambory i maso jsem mohla trochu víc přisolit. Dala jsem tam tokajskou klobásu a místo anglické jsem dala uzenou slaninu (jinou jsme doma neměli). Rodině chutnalo.

  2. Radek   23.09.2015 | 15:38 | reagovat |

    Vazeni pratele kuchari/ky. Podle tohoto receptu se nekterym, mozna vetsine brambory neuvarily a to pocitam z toho duvodu, ze jste je tam meli na sucho. Ja delam kure na zeli uz leta podle slovenskeho receptu a nikdy jsem s nedovarenymi bramborami nemel problem. Proc? Nejdrive davam zeli, pote muzete dat slaninu, ja nikdy nedaval a na to polozit na kolecka nakrajene brambory, zalit smetanou a polozit kousky kurete. Popeprit, posolit, muzete dat mletou papriku, prikryt a soupnout do rozehrate trouby.
    Radek

  3. havlena 47   16.10.2013 | 12:12 | reagovat |

    Čtu si komentáře k vaření brambor v zelňačce. Zkusila jsem a brambory byly nedovařené. Teď brambory uvařím do měkka a pak teprve dám zelí. :'(

  4. ladyjanes   22.04.2013 | 10:18 | reagovat |

    brambor a kysané zelí to se neuvaří kvůli kyselině v zelí

    1. franta   26.04.2013 | 9:17 | reagovat |

      delalas nekdy zelnacku tam se davaji take syrove brambory a uvari se

      1. kuchař   13.11.2014 | 10:22 | reagovat |

        do zelnacky se nikdy nedavaji syrove brambory :-P

        1. vlasta   10.04.2016 | 12:18 | reagovat |

          souhlasím, neuvaří se !!!!!! :-(

  5. Pilialilouda   15.02.2011 | 14:04 | reagovat |

    Tak jsem tento recept taky vyzkoušela a bylo to báječné.Já jsem kuchař začátečník, učila jsem se vařit pomalu i párky, ale tohle jsem zmákla docela s přehledem až na drobé popáleniny, ale na ty jsem zvyklá :).I brambory byly perfektně měkoučké :).Opravdu super recept.Děkují. ;-)

1 2 3 4 ... 8 ... 16 ... 23 ... 30 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web