Autor:

Kuře na zelí

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
čtvrtky
4 ks
Hlávkové zelí 1/2 ks
Cibule 1 ks
Kari 1 špetka
Líbeček
čerstvý - snítka
2 ks
Tymián
čerstvý
1 špetka
Olej  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Na pekáči zpěníme cibulku, do rozpáleného oleje s cibulkou dáme kuřecí čtvrtky (nebo šestinky) zasypeme kari (může být i trochu grilu), zasmažíme a nasypeme na nudličky nasekané zelí tak, aby se maso alespoň schovalo. Trochu podlijeme a v otevřené pečeme v troubě. Ke konci přídáme bylinky a podléváme vodou. Pečeme, dokud se jídlo jakoby nevypeče.

TIP: výborné je to celé dělat na zahradním grilu přímo na ohni a jak to chytí vůni kouře, tak je to ještě lepší. Můžete i jinak nakombinovat koření nebo použít i jiné maso.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1-
4.67 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 3x)
Rajčata 7 skvělých receptů na pokrmy z rajčat Články z

Komentáře k receptu: Kuře na zelí

Komentáře

  1. Jana   11.04.2006 | 20:11 | reagovat | závadný

    Kuře na zelí dělám tak,že do suchého pekáče nasypu sterilované zelí bez nálevu,ale nijak ho neždímám.Na zelí dám plátky anglické slaniny,na jedno kuře asi 10 dkg.Na slaninu pokladu plátky cibule,množství asi 2 velké cibule.Na cibule položím porce kuřete,předem opečené na pánvi s grilovacím kořením.Nesolím,koření bývá slané dost.Kuře zbavím přebytečné kůže ještě před opékáním,pokud nechcete,aby vám po upečení zelí plavalo v tuku.To se mi stalo,když jsem místo porcí kuřete dala na zelí 8 stehen.Jinak zelí sypejte opravdu do suchého pekáče,nic se nepřipálí,nepodlévejte.Péct můžete podle velikosti masa,asi hodinku.Výborné.

  2. tillinka   23.11.2005 | 12:59 | reagovat | závadný

    Ahoj nikdy jsem to nedělala, ale slyšela jsem, že prý to je výborné, ale v kuchařce jsem to nenašla:-( Takže děkuji moc za návod, budu to dělat na kysaném zelí, pak dám vědět jak to dopadlo:-)

  3. Alojs Ježek   14.06.2005 | 22:45 | reagovat | závadný

    Taky dělám na kyselém zelí :o)

  4. Anonym   14.06.2005 | 13:48 | reagovat | závadný

    Znám dělám-výborné.

  5. berča   14.06.2005 | 9:03 | reagovat | závadný

    Já toto kuře dělám na kyselém zelí a podlévám smetanou. Zelí pak musím trochu přisladit - podle kyselosti. Ale je výborné. Zkusím i tento recept.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web