Kuře na zelených fazolkách v římském hrnci

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
4
porce
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 350
      g zelené fazolky zmrazené
    • 8
      stroužek česnek
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks grapefruit červený
    • 2
      ks mandarinky
    • 1
      ks limetková šťáva nebo 1/2 ks citronu
    • 3
      ks brambory velké
    • 2
      lžička hnědý cukr nebo med
    • 2
      lžička zázvor čerstvý strouhaný
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička kari

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Římský hrnec namočíme na 10 min. do studené vody. Připravíme si směs ze šťávy s grepu, mandarinek a limetky (citronu) s medem, zázvorem a sójovou omáčkou a solí. Na dno hrnce rozprostřeme směs z fazolek, nakrájených syrových brambor nadrobno nasekané cibule a česneku, zalijeme směsí šťáv, navrch položíme kuře, které osolíme a posypeme kari kořením. Hrnec uzavřeme, dáme do studené trouby, troubu zapneme na 220 °C a pečeme asi 1,5 hodiny podle velikosti kuřete. Nepodléváme a nepřidáváme žádný tuk.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.