Autor:

Kuře na šlehačce

Střední
Ingredience
Kuřecí maso
celé kuře
 
Hladká mouka  
Vejce  
Sůl  
Tuk  
Smetana ke šlehání
33%
1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Kuře den dopředu naporcujeme na 10 kusů (kůži necháme) a nasolíme. Druhý den každý kousek obalíme v hladké mouce, pak v rozšlehaných vejcích (rozhodně ne v těstíčku!) a krátce opražíme na rozpáleném tuku, aby se udělala kůrčička. Osmažené kousky naskládáme do pekáče, škvíry zaplníme zbylými vejci sraženými na zbylém tuku, zalejeme smetanou ke šlehání a pečeme přikryté v troubě na 220 °C cca 1-1,5 hodiny. Po dopečení nesmí být šlehačka úplně vypražená na máslo, ale musí zůstat jen tak polovypečená. Podáváme s brambory, které omastíme vypečeným šlehačkovým sosem a s pikantním kompotem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Gastronomické poklady šťavnaté Brazílie Články z

Komentáře k receptu: Kuře na šlehačce

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy? Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web