Autor:

Kuře na šlehačce

Střední
Ingredience
Kuřecí maso
celé kuře
 
Hladká mouka  
Vejce  
Sůl  
Tuk  
Smetana ke šlehání
33%
1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Kuře den dopředu naporcujeme na 10 kusů (kůži necháme) a nasolíme. Druhý den každý kousek obalíme v hladké mouce, pak v rozšlehaných vejcích (rozhodně ne v těstíčku!) a krátce opražíme na rozpáleném tuku, aby se udělala kůrčička. Osmažené kousky naskládáme do pekáče, škvíry zaplníme zbylými vejci sraženými na zbylém tuku, zalejeme smetanou ke šlehání a pečeme přikryté v troubě na 220 °C cca 1-1,5 hodiny. Po dopečení nesmí být šlehačka úplně vypražená na máslo, ale musí zůstat jen tak polovypečená. Podáváme s brambory, které omastíme vypečeným šlehačkovým sosem a s pikantním kompotem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Bramborové frity se slaninou Hostina pro zimní den Články z

Komentáře k receptu: Kuře na šlehačce

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat? Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat?
Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to! Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to!
Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web