Kuře na šlehačce

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuřecí maso celé kuře
    • hladká mouka
    • vejce
    • sůl
    • tuk
    • 1
      ks smetana ke šlehání 33%

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře den dopředu naporcujeme na 10 kusů (kůži necháme) a nasolíme. Druhý den každý kousek obalíme v hladké mouce, pak v rozšlehaných vejcích (rozhodně ne v těstíčku!) a krátce opražíme na rozpáleném tuku, aby se udělala kůrčička. Osmažené kousky naskládáme do pekáče, škvíry zaplníme zbylými vejci sraženými na zbylém tuku, zalejeme smetanou ke šlehání a pečeme přikryté v troubě na 220 °C cca 1-1,5 hodiny.
2
Po dopečení nesmí být šlehačka úplně vypražená na máslo, ale musí zůstat jen tak polovypečená. Podáváme s brambory, které omastíme vypečeným šlehačkovým sosem a s pikantním kompotem.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.