Kuře na šampaňském

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
60 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 100
      g máslo
    • 2
      ks cibule
    • 1
      dl rajský protlak
    • 2
      dl šampaňské
    • 1
      dl koňak
    • 250
      ml smetana
    • muškátový oříšek
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a na rozpuštěném másle prudce po všech stranách opečeme do zlatova. Oflambujeme nahřátým koňakem a přidáme cibuli (drobně nakrájenou a na másle osmaženou). Zalijeme šampaňským, přidáme rajčatový protlak a přikryté dusíme, až je maso měkké. Šťávu ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem, zjemníme smetanou a 2-3 minuty povaříme.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.