Autor:

Kuře na paprice trochu jinak

Střední
Omáčka
Kuřecí maso
celé kuře
1 ks
Cibule
větší
2 ks
Rajský protlak 1 plechovka
Smetana na vaření
Cremefine, či obyčejná sladká
100 ml
Paprika - sladká
mletá
1 balíček
Masox 1 kostka
Nové koření
kuličky
10 ks
Olej 3 lžíce
Sůl 1 špetka
Cukr
na dochucení
2 lžíce
Noky
Hrubá mouka 300 g
Žloutek 2 ks
Sladká smetana 5 lžíce
Voda 150 ml
Sůl 1 špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Kuře rozčtvrtíme, osolíme. Na oleji osmažíme cibulku do sklovata (nemusí být ani nakrájená nadrobno, budeme vše cedit). Na zesklovatělou cibulku položíme čtvrtky kuřete a necháme jen maso zatáhnout ze všech stran a zase vyndáme. Na cibulce krátce osmahneme rajský protlak a zasypeme mletou paprikou. Pozor nesmažíme dlouho, paprika by mohla zhořknout! Rychle vložíme zpět kuře a zalijeme vodou tak, aby bylo celé ponořené. Do tohoto rozdrobíme kostku masoxu (nebo slepičího bujónu) a vhodíme nové koření, vaříme, dokud maso nezačne odpadávat od kosti.

Poté maso vyndáme, omáčku přecedíme přes jemný cedník a zahustíme klasickou záklechtkou (mouka+voda). Omáčku provaříme, aby mouka nebyla cítit a vložíme do ní obrané maso z kuřete. Přidáme smetanu. Dochutíme solí a cukrem (dávám asi 1 a půl lžíce cukru, ale záleží na vaší chuti).

Noky: do mísy nasypeme mouku, do ní přidáme žloutky, smetanu, vodu, sůl, zamícháme a mokrou lžící odebíráme z mísy menší noky a ihned házíme do osolené vroucí vody, krátce provaříme, scedíme a podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
2
3.86 7 5 1
Salát ze zelných listů s červenou čekankou, jablky a kuřetem Zázraky zářijové kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Kuře na paprice trochu jinak

Komentáře

  1. jana   12.02.2013 | 18:11 | reagovat |

    všem to moc chutnalo i zeťákovi ktery kuře na paprice nejí :-) ;-)

  2. Leona   26.09.2011 | 11:16 | reagovat |

    Je výborná.Já sem neměla sladkou papriku,tak sem dala maliko pálivé a myslím si,že je lepší,než se sladkou ;-)

  3. Honza   18.03.2011 | 13:34 | reagovat |

    Dostal jsem čtyři stehna, tak to zkusím. Podobně to dělaly i naše mámy a babičky. Jen toho nového koření se děsím. Tolik ho tam asi nedám. Bude stačit polovina. Doporučuji místo oleje smažit na sádle, nebo k sádlu přidat trochu přepuštěného másla. Teplota by neměla být příliš vysoká, aby nám máslo rychle nezhnědlo. Papriku jako takovou vůbec nesmažím, resp. nenechám na ohni. Hned po nasypání a zamíchání hrnec sundavám z plotny a vracím až po přidání masa a vody. Před dokončením ještě povařím trochu kořenové zeleniny, kterou po změknutí odstaním a sním jen tak jako předkrm. Mouku moc nemusím. Spíše je lepší přidat trochu zakysané smetany ke každé porci při servírování.
    Noky jsou dobrá věc, ale pro běžné vaření na sobotu udělám jen běžné těstoviny, koupené v krámě. Noky zkusím někdy v budoucnu ke slepici na paprice, kterou při troše štěstí a dobré náhodě dostanu na vesnici od známých.

  4. lada   05.03.2011 | 16:06 | reagovat |

    DNES TO SKOUŠÍM TAK JSEM ZVĚDAV :-X

  5. naty   10.10.2010 | 19:01 | reagovat |

    takhle to dělám taky už x let :-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web