Autor:

Kuře na ohni

Střední
Ingredience
Kuřecí maso
celé kuře
 
Bílý jogurt 2 kelímek
Mletý kmín 1 lžička
Chilli 1/2 lžička
Kari 1/2 lžička
Skořice 1/4 lžička
Sůl  
Olej
Na pokapání
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Smícháme jogurt a všechno koření kromě oleje, tím budeme potírat kuře až na rožni. Touto marinádou potřeme kuře a marinujeme přes noc v lednici. Rožníme nad ohněm, potíráme zbylou marinádou a pokapáváme olejem. Kuře má mít sladko kyselo pálivou chuť a kůrčička je zlatohnědá. Pro všechny, kteří rádi v létě grilují na zahradě.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 1x)
Pečený hřbet ze selátka se zelím a knedlíkem Recept na víkend: Pečený hřbet ze selátka se zelím a knedlíkem Články z

Komentáře k receptu: Kuře na ohni

Komentáře

  1. ševča   28.04.2007 | 12:23 | reagovat | závadný

    Je dobré kuře zabalit do alobalu, rychleji maso změkne a je ve vlastní šťávě. Větší gurmáni můžou přibalit zeleninu, žampiony, zkrátka podle představivosti a chuti. Pak stačí opatrně odbalit, aby nám přílohy zůstaly v alobalu a dodělat kůrčičku.

  2. luckymili   10.07.2006 | 20:45 | reagovat | závadný

    Aby se vám kuře nepálilo, je nejlepší ho před grilováním osušit, zakapat olejem a pomalu grilovat na ne příliš žhavém uhlí, je-li zapotřbí, třeba i schladit /nejlepší je voda v láhvi se sprejem/.

  3. Jana   10.07.2006 | 15:46 | reagovat | závadný

    Je to možné,zkusím pokapávat olejem.Držte mi palce.Díky za radu.

  4. roman procházka   10.07.2006 | 14:05 | reagovat | závadný

    samozřejmně musíte točit a točit nad řeřavým uhlím a ne moc nízko ani moc vysoko.Myslím že to že se nepálí má na svědomí i ten olej kterým se kuře pokapává.

  5. Jana   10.07.2006 | 8:52 | reagovat | závadný

    A ještě mi Romane řekeněte,jak docílit toho,aby se kuře potřené jogurtem nepálilo.Já to zkoušela jednou,a na grilu mi zbylo jen cosi nepoživatelné.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web