Kuře na kysaném zelí

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Marcela 1

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 350
      g kysané zelí
    • 100
      g máslo
    • oregáno
    • sůl
    • 2
      kelímek sladká smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zelí procedíme v sítu, propláchneme studenou vodou a necháne odkapat. Vložíme do pekáče, na ně dáme naporcované kuře, které jsme posolili, okořenili oreganem a pokapali máslem. Vše zalijeme smetanou. Přiklopíme a dusíme 40-45 minut. Potom odkryjeme a pečeme 10-15 minut dozlatova. Příloha je houskový knedlík.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Berča
    Berča |

    18. 10. 2005 09:31

    Je to podobný recept jako zde v receptech již prezentované kuře ala Józa. Také toto dělám již leta, ale máme to rádi s bramborem. Smetany dávám jen 1 kelímek. Je to vynikající a ještě lepší druhý den (ovšem když zbyde).

  • Anonym
    Anonym |

    17. 10. 2005 18:50

    Marcelko, nepochopila jsem zda tou smetanou zalivate i kure, nebo jen to zeli? Ja jsem z tech co rychle chapou, ale trosku dele se jim musi vysvetlovat:-)))))))

  • sara
    sara |

    17. 10. 2005 13:54

    ten recept je starý, ale výborný a s kmínem je jak libová kachna

  • Novotná Míša
    Novotná Míša |

    16. 10. 2005 21:50

    Já kuře ještě zelím naplním, a podávám s rýží. je to také výborné.

  • Anonym
    Anonym |

    15. 10. 2005 22:34

    basta jak svina

  • Anonym
    Anonym |

    5. 10. 2005 10:02

    Muzu jen potvrdit, ze je to vyborne! Jen misto oregana davam kmin a trochu to zeli (kdyz je ze sacku) predem povarim. Doporucuji zkusit.