Kuře na hořčici

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí maso prsa
    • 250
      g žampiony
    • 1
      lžíce francouzská hořčice
    • 200
      ml smetana
    • 2
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí prsa nakrájíme na proužky, žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky, česnek také nakrájíme na plátky. V hrnci rozpálíme olej, vhodíme česnek, lehce osmahneme, přidáme maso, osmahneme, přidáme žampiony, osolíme, opepříme, přidáme hořčici, trochu podlijeme a necháme dusit do měkka.
2
Šťávu vydusíme na tuk a vlijeme smetanu. Necháme chvíli povařit, až se odpaří přebytečná voda a vznikne hustá šťáva. Podáváme s opečenými brambory s pažitkou či petrželkou a s hlávkovým salátem.
Zařazení: Maso Pokrmy Z hub Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • david.sedivy
    david.sedivy |

    15. 7. 2012 19:00

    Jednoduché a přitom tak luxusní. Díky za recept.

  • NecrogenetiCify
    NecrogenetiCify |

    24. 11. 2010 11:58

    četl jsem to až po "rozpálíme olej a vhodíme česnek"... to je totiž to samé jako "řádně játra osolíme a vhodíme do friťáku"

  • Li Bu
    Li Bu |

    27. 10. 2007 19:39

    Vynikající!!!

  • Silvia Hartlová
    Silvia Hartlová |

    6. 7. 2005 13:41

    Překvapilo mne to, ale jelikož jsem měla chuť na něco na hořčici, šla jsem do toho. Moc nám to chutnalo, jenom té šťávičky zbylo nějak málo. Jo a když vám to chutná, tak to nezapomeňte oznámkovat dobrou známkou, nevím, kdo tomu dal za 5, já to teda jednou 1 už trochu vylepšila.

  • Yveta
    Yveta |

    19. 6. 2005 21:41

    Milo K., napsala jsi to moc hezky. Mam stejny nazor jako Ty, co se tyka receptu, ktere se zrovna nechyti na nasich chutovych bunkach. Toto kure delam obdobne, ale ne se zampiony. Je moc dobre a muj tatka, ktery na kurata moc neni jej miluje, hlavne tu stavicku. S temi zampiony to stoji za vyzkouseni a urcite co nejdrive.

  • Míla.K.
    Míla.K. |

    17. 6. 2005 10:39

    Když si to tak pročítám,mám uplně strach napsat,že jsem to včera vyzkoušela a že je to výborné!Opekla jsem nové brambory co nám zbyly ze dne předem.Na záporné ohlasy se vykašlete,vždyť tady jde snad i o to,aby ta příprava jídla netrvala tak dlouho a bylo to dobré,nebylo hodně nádobí.Život je tak krátký,jsme tu jen na chvíli a ještě si to dovedeme znepříjemňovat.Tato kuchařka je výborná,když mi to jídlo nechutná,zkusím ještě jednou jestli to není v rukou a když to není ani pak nic moc,tak to nedělám,nikam nepíšu,nehaním,každý má jiné chutové buňky.Co jednomu chutná-druhý nemusí.Přeji pevné nervy a hodně dobrých nápadů!!!!

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    16. 6. 2005 07:29

    Dahiba: včera bylo kuře (a několik dalších receptů) třikrát hodnoceno jedničkou jedním uživatelem, jak jsem psala výše takové hodnocení nebude akceptováno.

  • Dahiba
    Dahiba |

    16. 6. 2005 07:24

    Opravdu nechápu, včera bylo kuře první hodnoceno třikrát jedničkou a dneska je u něho pětka, nezbyde než ho o víkendu vyzkoušet a napsat hodnocení a známkování dle mé chuti.

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    15. 6. 2005 14:33

    Jeden nejmenovaný pán nebo kdo to vlastně je, si zřídil hned několik účtů a může se uznámkovat... Takové známkování ale nebude bráno v potaz.

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    15. 6. 2005 14:27

    Ten recept zni velece slibne, nicmene souhlasim s Dahibou, je to prinejmensim zvlasni!

  • Dahiba
    Dahiba |

    15. 6. 2005 14:09

    Ani jeden komentář o tom jaký pokrm je a už je na prvním místě v top 10???