Kuře na divoko

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře (nebo 4 kuřecí stehna)
    • máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička hladká mouka
    • česnek (dávám půl paličky)
    • tymián (tymián je velice aromatický, já dávám půl lžičky)
    • paprika - sladká (může být i pálivá)
    • 1
      sklenice červené víno Nejlépe polosladké

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře rozkrájíme na čtvrtky, posypeme směsí všech uvedených koření + nastrouhaný česnek a necháme v ledničce alespoň 2 hodiny (když není naspěch, tak klidně i do druhého dne). Porce kuřete rozložíme na menším pekáčku, zalijeme půl sklenicí vína a půl sklenicí vody a pečeme nepřikryté v troubě asi hodinu při 180 °C, občas podléváme.
2
Poté šťávu slijeme do menší nádoby, přidáme mouku rozmíchanou v půl sklenici vody a povaříme do zhoustnutí. Omáčky není až tak moc, tak můžeme k tomu klidně podávat jak americké brambory, tak bramborovou kaši.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • katka
    katka |

    28. 1. 2007 01:47

    já osobně bych dala to červené, má to být přece jako divočiva a k té se pije červené víno.mimochodem je to výborné!!!

  • Alojs Jezek
    Alojs Jezek |

    7. 6. 2005 16:53

    neni lepší bílé víno???