Kuře na citrónech II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuřecí maso celé kuře
    • sojová omáčka Vitana
    • citronová šťáva Z 1 a 1/2 citrónu
    • 80
      g máslo
    • solamyl (bramborový škrob)
    • petržel

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře vykostíme, nakrájíme na nudličky, přidáme lžíci solamylu a v míse smícháme se sójovou omáčkou (celou skleničku) a necháme chvíli odležet a nesolíme! Na pánvi rozpustíme máslo a do horkého másla nalijeme citrónovou šťávu. Nemusíte mít strach, nebude to kyselé. Citrónovou šťávu v horkém másle chvíli vaříme (cca 3 minuty), potom přidáme maso které jsme vyndali z mísy, zprudka orestujeme a nalijeme zbytek sójové omáčky, dolijeme podle potřeby vodu a 15 minut dusíme. Na závěr přidáme nasekanou zelenou petrželku, nemusí se šetřit.
2
Jako příloha se hodí podle mě pouze bramborová kaše, do které se přidá špetka majoránky. Doporučuji dát napřed vařit brambory a potom začít dělat kuře. Časově to potom vyjde tak, že je hotová kaše současně s masem.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Eduard Plch
    Eduard Plch |

    2. 9. 2007 16:34

    Vyzkoušel jsem, bylo to skvělé. Díky. Kyselé to teda fakt nebylo. To by mě zajímalo, co tam "karel" nalil. Eda

  • Karel Richter
    Karel Richter |

    3. 12. 2006 11:26

    Ty umělče 1 a 1/2 citrónu (nebude to kyselé)to je úplná blbost. Je to kyselé tak, že to nejde jíst. Karel