Autor:

Kuře na červeno

Střední
Ingredience
Kuřecí maso
celé kuře
1 ks
Ocet 2 lžíce
Zázvor 1 lžička
Sojová omáčka 4 lžíce
Sůl 1/2 lžička
Pepř mletý  
Voda 1 l
Cukr krupice 4 lžička
Solamyl (bramborový škrob) 1 lžíce
Olej
na smažení
5 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Kuře s kůží rozdělte na malé úhledné kousky. Do většího kastrolu dejte olej a do horkého oleje vložte kuře. Smažte na prudkém ohni několik minut. Kousky kuřete stále míchejte a obracejte.

Vodu, kterou maso pustí nechte vysmažit. Až bude v kastrolu jen syčící omastek, přilejte ocet a opět ho nechte vysmažit.

Pak přilejte vodu aby bylo maso ponořené. Asi 10 min vařte maso na prudkém ohni. Potom přidejte všechny přísady, oheň ztlumte a přikrejte pokličkou. Duste asi 10 minut než maso změkne a zčervená. Potom přidejte ještě trochu octa, špetku pepře a zahustěte mírně solamylem rozmíchaným ve vodě. Po 5 min. máte hotovo a na bílém talíři poznáte, proč se mu říká na červeno. Podávejte s rýží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
2+
4.37 8 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 8x)
Šťavnaté hruškové speciality - 1. díl Články z

Komentáře k receptu: Kuře na červeno

Komentáře

  1. Iček   11.04.2014 | 10:17 | reagovat | závadný

    Vyzkoušeno, pokud mohu doporučit, cukr bych přidal minimálně o jednu lžičku.

  2. Kerstin   29.11.2010 | 17:51 | reagovat | závadný

    Vřele doporučuji, chuťově je to výborné jídlo a masíčko získá nádhernou barvu.

  3. Jakub Musil   10.06.2007 | 18:56 | reagovat | závadný

    Výborné jídlo... Jednoduché a luxusně chutné. Doporučuji všem, kdo rádi čínská jídla.+ Při servírování doporučuji posypat kousky čerstvé papriky a kukuřice.

  4. Jana H.   03.12.2006 | 12:41 | reagovat | závadný

    Nó mně to moc nechutnalo, ale je to moje vina, měla jsem si dát dohromady ingredience ( ocet a cukr) a nepouštěla bych se do toho. Sladokyselé omáčky tohoto typu nemusím. Ale odpoledne přijedou na návštěvu děti, třeba jim to chutnat bude. Ale každý má chuťové buňky posazené nekdě jinde.

  5. Alenka Aová   21.07.2006 | 15:54 | reagovat | závadný

    Varuji - nedávejte tam moc škrobu jako já, místo šťávičky je sliz, ach jo. Teď nevím co s tím, už jsem se to snažila ředit vodou, pohltilo jí to moc a stejně je to pořád rosol :-(

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web