Kuře "Maroško"

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuře
    • 100
      g žampiony
    • 3
      ks jablka
    • česnek
    • olivový olej
    • sojová omáčka
    • sůl
    • 3
      ks chilli papričky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do pekáčku dáme oloupané a na plátky nakrájené žampióny. Spařená, slupek zbavená a nakrájená rajská jablka, několik stroužků česneku rozdrcených a několik nakrájených na plátky. Na tuto podestýlku položíme očištěné naporcované či nenaporcované osolené kuře.
2
Lehce pokapeme olivovým olejem a sojovou omáčkou. Tečka za přípravou jsou chilli papričky, které volně vložíme do "podestýlky". První půl hodinu pečeme prudčeji. Potom teplotu zvolníme a pečeme ještě asi půl hodiny. Nezapomene kuře lehce podlévat a polévat. Jako přílohu podáváme brambory ale i chléb. Vypečené šťávy je dost a je dost výrazná.
3
<BR>Recept jsem si přivezla ze Slovenska a Maroškovo kuře se u rodiny stalo velmi oblíbené.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • renefer
    renefer |

    3. 9. 2006 09:21

    Dobrý recept, místo žampionů jsem dala sušené houby, které jsem předtím namočila do studené vody a potom touto vodou podlévala. Bála jsem se kombinace rajče-houba-česnek, ale bylo to dobré a ani to s těmi papričkami nepálilo. Dávám za jedna.