Autor:

Kuře jako grilované

Střední
Ingredience
Kuřecí maso
celé kuře
1 ks
Sůl  
Máslo 120 g
Grilovací koření 1 lžíce
Nutná pomůcka :
Pomůcky
stojánek na grilování kuřete v troubě, mašlovačka, kastrůlek
 
Kuře jako grilované

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Kuře očistíme, omyjeme, nasolíme (i uvnitř!) a necháme do druhého dne proležet v lednici. Pak ho posadíme na stojánek, na nejnižší mřížku v předehřáté troubě, pečeme cca 1,5 hodiny.
Do mističky stojánku doléváme trošku vody vždy, když se vypeče, aby se nepřipalovala šťáva, ze začátku asi 3x potřeme šťávou z mističky. Tak 30 minut před koncem pečení už potíráme rozpuštěným máslem smíchaným s kořením.
Nepečeme příliš zprudka, aby se kuře dobře propeklo! Po upečení naporcujeme a přelijeme troškou šťávy z mističky stojánku.

Jako příloha je dobrá zeleninová pánev nebo čerstvé pečivo, brambory. Nejideálnější váha kuřete pro tuto úpravu je 1 200 g.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 13 x
1
4.92 13 5 1
Rychlovka na víkend i na večeři Články z

Komentáře k receptu: Kuře jako grilované

Komentáře

  1. Blanka Trtková   26.09.2015 | 10:45 | reagovat |

    U nás je grilované kuře na stojánku nejžádanéjším kuřetem. Stojánek mám už několik roků a kupovala jsem ho ještě když byl otevřený Carefoure.

  2. allena89   22.11.2014 | 18:10 | reagovat |

    Luxusní kuře! Pekla jsem ve formě na bábovku, nemám stojánek. Opravdu výborné a jednoduché.

  3. Loukotová   18.06.2013 | 13:54 | reagovat |

    Neskutečná mlaskačka :-P :-)) . Než jsem si pořídila stojánek, pekla jsem takhle kuře v bábovce. Posadila jsem ho na střed a také to šlo. Kuře bylo výborné, jen tu bábovku nikdo nechtěl umývat.

  4. RauM   19.01.2012 | 21:17 | reagovat |

    stojánek je vynikající pomůcka, dostala jsem před 3 lety od sestry-ježíška.. :-[

  5. MartikK   08.01.2012 | 17:02 | reagovat |

    Výborné. Nemám doma stojánek na kuře, tak jsem použila plechovku s pivem, jak psala Marie, a ono to fungovalo :))) Ale pro příští grilování určitě už zakoupím stojánek.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web