Kuře Jájina

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kuřecí maso prsa
    • 1
      plechovka kompotované mandarinky
    • 0,5
      plechovka ananasový kompot
    • feferonová omáčka 0,5 lžíce
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • hladká mouka Na zahuštění
    • sůl
    • 0,5
      lžička phereee sauce
    • 1
      lžíce kari indické
    • 0,5
      l smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky asi tak 3 cm na 1 cm. Osolíme a dáme na rozpálený olej jemně osmahnout, posypeme moukou lehce, promícháme a za stálého míchání přidáme smetanu.
2
Dále přidáme Pheferee sauce nebo může být i chilli, indické kari, promícháme a přidáme na kousky nakrájený ananas, mandarinky. Necháme asi tak 2 minuty povařit, případně dle chuti dosolíme. Podáváme s rýží.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Jana Vestfálová
    Jana Vestfálová |

    21. 11. 2006 16:38

    Je to omáčka z papriček a je běžně k sehnání v marketech též se dá nahradit chillim mletým

  • Gábina Houšková
    Gábina Houšková |

    21. 11. 2006 11:37

    Co je Pheferee sauce, případně čím se dá nahradit?