Kuře Baskické

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 2
      ks zelená paprika
    • 2
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • tymián
    • bobkový list
    • petržel
    • olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 200
      g uzená šunka
    • 6
      ks rajčata

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře naporcujeme a zprudka osmažíme. Maso vyndáme a na tom samém oleji osmahneme prolisovaný česnek. Přidáme bylinky - petržel, tymián, bobkový list a necháme vše asi minutu nebo dvě minuty osmažit. Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, zamícháme a počkáme, dokud cibule nezesklovatí. Na cibulku potom vhodíme šunku nakrájenou na kostičky, přidáme nakrájená rajčata a nakonec vhodíme do hrnce papriky nakrájené na tenké půlměsíčky. Počkáme, až se rajčata a papriky mírně rozvaří. Na zeleninu vložíme kousky kuřete, přiklopíme a necháme dusit na mírném ohni přibližně 45 minut. Čas od času zamícháme, aby se to nepřipálilo.
Zařazení: Maso Vepřové Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Helena
    Helena |

    13. 2. 2006 09:01

    I kdyz jsme to meli jako soucast diety,bez kuze ,libova sunka a bez prilohy zaslouzi si tento recept 1*.

  • Nikola Vukovič
    Nikola Vukovič |

    17. 1. 2006 17:52

    Kuře po prudkém osmažení posolím a okořením nař. grilovacím kořením - ono tím pak získá křupavou kůrčičku. Francouzi používají místo šunky slaninu a vše se dělá na olivovém oleji. Také je nejlepší používat rajčata z plechovky - št'áva udělá dokonalou omáčku. A já osobně to dělám ve varné míse a dávám vše zapéct do trouby. Je to vynikající...