Kurdská omáčka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: liba halova

Suroviny

Vložit do nákupu
    • hovězí maso
    • 1
      plechovka rajský protlak
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      ks cibule Velká
    • 1
      plechovka zelené fazolky
    • sůl
    • pepř mletý
    • rýže

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrajíme cibuli a maso na kostky, vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Nesmažíme, pouze vaříme. Přidáme ocet, sůl, pepř a rajčatový protlak. Když je maso měkké, přidáme fazolky i s nálevem, nezahušťujeme. Do hlubokého talíře dáme uvařenou rýži a na ni nalijeme omáčku. Je to dietní a chutné.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • Lenka Salih
    Lenka Salih |

    14. 6. 2017 09:20

    Ps. K okyselení pokrmu se výhradně používá Sumac. Hrubě Rozemleté fialovo-červené semínka jsou šílené kyselé a používají se k dochuceni jídla na talíři nebo při přípravě ryb. Ocet opravdu ne. Nenašla sem jej ani u Tureckých Kurdů v Selopi, ani v Erbilu, Koye, Sulejmany ani pod Íránskou hranici mezi pašeráky televizí a chlastu. Váš recept je navíc okopírovaný z netu. Kredit tomu pánovi co tento recept dostal od překladatele při jeho několika denní návštěvě Kurdistanu nedáváte. Vzhledem k tomu ze je mi jasné jak překladatel recept "zjednodušil" aby ho mohl přeložit rychle a byl k pochopení (Kurdstina/Angličtina a ještě chlap chlapovi), se nedivím ze je takhle zprzneny. Já do kurdistanu jezdím na 3-6mesicu každý druhy rok, a jako baba mám přístup do kuchyně a muzu zkouknout jak se co vaří. Jako hostu mi sice moc prací v kuchyni neprojde ale recepty si vyzkousim, okoukám a zapišu. Je to porad lepší než kdyby mi recepty překládal manžel protože vždy vylezli stejně jako tato "Kurdska Omáčka".

  • Lenka Salih
    Lenka Salih |

    7. 6. 2017 18:59

    Tohle je španělské jídlo. Ale chybí Vám tam asi půlka ingrediencí. Moje sestra to vaří. Naučila ji to panimama z Portorika. Naopak moje panimama Kurdka ze severního Iráku by se chytla za hlavu kdyby tohle viděla s tím ze to patří do jejich kuchyně. Nazvat tohle kurdskou omáčkou to je opravdu odvaha. Navíc Kurdové omáčky nejí. Omáčky..... To je ryze Ceska záležitost. Kurdové vaří různé "guláše". A za mě řeknu jen ze tohle je jakási extreme dietní (ne příliš chutná) verze guláše které chybí kořeni, půl ingrediencí a poradny popis jak postupovat. To co tu mate to je horor. Například vařila by li to má sestra: správně se má maso se naklepat na super tenké plátky a marinovant v octu několik hodin aby bylo úžasně měkké. Cibulka se zasmaží na troše oleje asi 1pol. Lž. Přidávaji se 2 nasekané velké rajčata, červené papriky, kapari 2caj. Lž., 1/2 hrnku červeného vina, 1 hovězí bujon, chilli paprička, bobkový list, nové kořeni, cumin. A par dalších věci. Naopak Moje panimama by tohle nikdy nevarila. Ocet u nich v domácnosti nenaleznete. Do žádného jídla se nepridava. Tedy až na zavařovani okurek a řepy.

  • Katka
    Katka |

    14. 6. 2015 19:37

    Dobrý den opravdu je to kurdska omáčka ???? a mohu se zepotat kolik masa ? a jak velky hrnec na kolik litru? děkuji