Autor:

Kuličky z mletého masa zapečené se zelím

Střední
Ingredience
Mleté maso
(Vepřové a hovězí)
500 g
Kysané zelí
Bílého
1 sklenice
Cibule  
Česnek  
Sůl  
Pepř mletý  
Vejce 1 ks
Rýže  
Kečup - jemný  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

K mletému masu přidáme cibuli, česnek, sůl, pepř, 1 vejce, trošku syrové rýže a tvarujeme kuličky o velikosti vlašského ořechu. Na dno zepékací mísy nalijeme trošku oleje, přidáme nakrájenou cibuli a po celém dnu rozprostřeme kysané zelí. Na zelí poklademe kuličky z mletého masa, které nakonec pocákáme kečupem. Vše pak podlijeme vodou a dáme do trouby zapéct.

Příloha: vařené brambory.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Jogurtová pizza Recepty z domácího jogurtu Články z

Komentáře k receptu: Kuličky z mletého masa zapečené se zelím

Komentáře

  1. Majka   12.07.2011 | 16:08 | reagovat |

    Je lepší rýži trocu povařit a dát vrstvu zelí kuličky a zarovnat zase zelím.Může se polít smetanou,ale nemusí. ;-)

  2. Danka Snášelová   18.05.2008 | 19:14 | reagovat |

    Terezko, dík za inspiraci. Mrkla jsem na tvůj recept a je výborný. Znám ho. Za chvíli se k němu vyjádřím. Já jsem jenom chtěla vyzkoušet něco nového a usnadnit si práci s rýží. Když člověk nevyzkouší, tak nemůže vědět. I tento recept se dá pochopitelně vylepšit, ale byl by to už jiný recept. Milujme kuře na zelí na různé způsoby. Myslela jsem, že i mleté masíčko pečené na zelí bude dobré. Ono by to šlo, ale do masa se nesmí dát SYROVÁ rýže = viz. předcházející komentář. Svůj komentář jsem psala zejména pro jiné kuchařinky. I já mám ráda takové komentáře,z kterých se poučím. Proto jsou tyhle stránky tak bezvadné. A člověk se učí celý život.

  3. Tereza J.   18.05.2008 | 18:23 | reagovat |

    Danka, ja robím guličky v kapuste tiež s ryžou, ale nie v rúre, dusím ich. Mrkni recept Masové kuličky v zelí, sú fakt výborné.

  4. Danka Snášelová   18.05.2008 | 17:39 | reagovat |

    Recept jsem mněla již rok uložený v oblíbených a teprve až teď jsem ho vyzkoušela. Bohužel kuličky nás vůbec nenadchli. Byly hodně vysušené a bez chuti. I když jsem maso okořenila různým kořením, během pečení se veškerá chuť ztratila. Myslím si, že to udělala syrová rýže, která vycucla veškerou šťávu a chuť z masa. I když jsem kuličky dělala velké jak tenisáky, během pečení se smrskly na velikost vlašského ořechu. Celý pokrm jsem místo vody zalila smetanou a kuličky kečupem pocákala až těsně před dopečením. Pekla jsem je 35 minut a maso i přesto bylo vysušené jak podešve. Trochu masové hmoty mi zbylo, tak jsem udělala 4 plněné papriky v rajské omáčce. No a stejná masová hmota v paprikách byla na rozdíl od pečených kuliček šťavnatá, protože se syrová rýže s masem vařila v tekutině. Recept raději nehodnotím.Napsala jsem jenom své zkušenosti.

  5. Anonym   23.03.2007 | 15:10 | reagovat |

    Paní Jano, zezačátku peču zakryté, aby se kuličky moc nevysušily, později odkryji, ale musí se dáva pozor, aby se kečup nepřichytil! Peču tak 40-50min., ale nejlepsí je ochutnat, zda uz je maso propecené!Dobrou chut´!

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout? Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web