Kuličky z mletého masa zapečené se zelím

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso (Vepřové a hovězí)
    • 1
      sklenice kysané zelí Bílého
    • cibule
    • česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks vejce
    • rýže
    • kečup - jemný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
K mletému masu přidáme cibuli, česnek, sůl, pepř, 1 vejce, trošku syrové rýže a tvarujeme kuličky o velikosti vlašského ořechu. Na dno zepékací mísy nalijeme trošku oleje, přidáme nakrájenou cibuli a po celém dnu rozprostřeme kysané zelí. Na zelí poklademe kuličky z mletého masa, které nakonec pocákáme kečupem. Vše pak podlijeme vodou a dáme do trouby zapéct.
2
**Příloha:** vařené brambory.
Zařazení: Maso Mleté

Komentáře k receptu

  • Majka
    Majka |

    12. 7. 2011 16:08

    Je lepší rýži trocu povařit a dát vrstvu zelí kuličky a zarovnat zase zelím.Může se polít smetanou,ale nemusí. ;-)

  • Danka Snášelová
    Danka Snášelová |

    18. 5. 2008 19:14

    Terezko, dík za inspiraci. Mrkla jsem na tvůj recept a je výborný. Znám ho. Za chvíli se k němu vyjádřím. Já jsem jenom chtěla vyzkoušet něco nového a usnadnit si práci s rýží. Když člověk nevyzkouší, tak nemůže vědět. I tento recept se dá pochopitelně vylepšit, ale byl by to už jiný recept. Milujme kuře na zelí na různé způsoby. Myslela jsem, že i mleté masíčko pečené na zelí bude dobré. Ono by to šlo, ale do masa se nesmí dát SYROVÁ rýže = viz. předcházející komentář. Svůj komentář jsem psala zejména pro jiné kuchařinky. I já mám ráda takové komentáře,z kterých se poučím. Proto jsou tyhle stránky tak bezvadné. A člověk se učí celý život.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    18. 5. 2008 18:23

    Danka, ja robím guličky v kapuste tiež s ryžou, ale nie v rúre, dusím ich. Mrkni recept Masové kuličky v zelí, sú fakt výborné.

  • Danka Snášelová
    Danka Snášelová |

    18. 5. 2008 17:39

    Recept jsem mněla již rok uložený v oblíbených a teprve až teď jsem ho vyzkoušela. Bohužel kuličky nás vůbec nenadchli. Byly hodně vysušené a bez chuti. I když jsem maso okořenila různým kořením, během pečení se veškerá chuť ztratila. Myslím si, že to udělala syrová rýže, která vycucla veškerou šťávu a chuť z masa. I když jsem kuličky dělala velké jak tenisáky, během pečení se smrskly na velikost vlašského ořechu. Celý pokrm jsem místo vody zalila smetanou a kuličky kečupem pocákala až těsně před dopečením. Pekla jsem je 35 minut a maso i přesto bylo vysušené jak podešve. Trochu masové hmoty mi zbylo, tak jsem udělala 4 plněné papriky v rajské omáčce. No a stejná masová hmota v paprikách byla na rozdíl od pečených kuliček šťavnatá, protože se syrová rýže s masem vařila v tekutině. Recept raději nehodnotím.Napsala jsem jenom své zkušenosti.

  • Anonym
    Anonym |

    23. 3. 2007 15:10

    Paní Jano, zezačátku peču zakryté, aby se kuličky moc nevysušily, později odkryji, ale musí se dáva pozor, aby se kečup nepřichytil! Peču tak 40-50min., ale nejlepsí je ochutnat, zda uz je maso propecené!Dobrou chut´!

  • Janča
    Janča |

    22. 3. 2007 10:15

    paní Renato,jak dlouho péct a zakrýt,nebo péct odkryté. Děkuji

  • Sísa
    Sísa |

    21. 3. 2007 07:20

    Paní Jiřko a jakou používáte přílohu? Ta rajčata syrová nebo nějaká konzerva? Díky

  • Jiřka
    Jiřka |

    20. 3. 2007 17:15

    Vařím něco podobného. Kuličky z mletého masa (bez rýže)naskládám do pekáčku, zasypu hojně cibulí a přeliju zálivkou z drcených rajčat dochucených dle fantazie.v troubě upeču. Je to lahoda. Určitě zkusím i kuličky se zelím.Díky za typ.