Autor:

Kuličky pro návštěvu

Střední
Ingredience
Krůtí maso
měšťanské
1 kg
Sezamová semínka 100 g
Strouhanka  
Vegeta  
Vejce 1 ks
Solamyl (bramborový škrob)
není nutný
 
Sýr Niva 250 g
Bylinky
petrželka, pažitka
 
Sůl  
Olej  
Na marinádu
Zakysaná smetana
krémová
2 kelímek
Česnek 2 stroužek
Tatarská omáčka 3 lžíce
Harisa 1 lžíce
Sůl  
Feferonka
sušená
1 ks
Bylinky
petrželka, pažitka, tymián, bazalka
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Chuťovky, Drůbeží, Slané

Nejprve si připravíme kuličky. Rozmražené měšťanské maso dáme do misky. Postupně přidáme 1 vejce, 2 lžíce solamylu, sůl, podravku, půl pytlíku sezamového semínka, hodně nakrájené petrželky nadrobno nebo i jiných bylinek, nastrouhanou nivu a zahustíme strouhankou, aby šly dělat kuličky.

Směs by se měla trochu lepit (pomůžeme si mokrýma rukama) a obalíme na talířku ve strouhance smíchané s půl pytlíkem sezamového semínka. Smažíme ve friťáku dozlatova.

Mezitím si připavíme marinádu. Do misky dáme zakysanou smetanu, jednu sušenou malinkou feferonku nakrájenou najemno, tatarku, protlačený česnek, sůl, harissu a bylinky (ale nemusí být).

Mezitím se nám usmaží kuličky, které vyjmeme a dáme na ubrousek odkapat. Ty potom napichujeme na párátka.

Podáváme s marinádou, do které tyto kuličky namáčíme. Tyto kuličky vždycky zmizely ze stolu první a návštěva byla nadšená. Určitě se zavděčíte.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Salát z pečených paprik a fazolí Suroviny pro horké léto Články z

Komentáře k receptu: Kuličky pro návštěvu

Komentáře

  1. Airan   23.02.2007 | 13:40 | reagovat | závadný

    Ja osobne davam prednost masa namleteho doma, nevim jak ted ale kdysy jsem takove kruti mlete koupila a bylo plne namletych kosty - hruza! Jeste, ze mame kocoura:-))

  2. Iveta Bílková   23.02.2007 | 8:02 | reagovat | závadný

    Je to mražené jemně mleté maso v půl kg válečcích. Běžně dostanete v Kauflandu nebo Hypernově v oddělení mražených potravin. Stojí cca 25,- Kč jeden váleček. Můžete to také dělat z kuřecího masa nebo krůtího, které si pomelete doma. Z vepřového bych to u tak malých kuliček nedoporučovala. Mělo by to být jemné masíčko.

  3. Miroslava Severová   23.02.2007 | 7:53 | reagovat | závadný

    I já kupuji na sekanou ale spíše na karbanátky "měšťanské" maso - nechám rozmrazit, přidám rohlík namočený v mléce nebo vodě a také kapustu - v létě čerstvou a v zimě mám v mrazáku (tu z léta), a dále cibulku,sůl,pepř,majoránku a česnek ,vajíčko a zahustím stouhánkou a už se pečou !!

  4. Anonym   22.02.2007 | 20:28 | reagovat | závadný

    Je to tedy mleté nebo na kousky? A v receptu je myšleno které? Děkuji

  5. Lenka   22.02.2007 | 14:33 | reagovat | závadný

    Měšťanské maso je mleté krůtí - mražené a neochucené. Je to mražený válec v červené fólii.Například pro přípravu sekané. V podstatě můžete použít jakékoliv kvalitní mleté maso.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web